Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Hét replayeTovább

minimap

Rain vs XiGua - TvZ@Terminus SE

Becup 2011 - Ahogy Mozgóék megálmodták

Cikkek/Interjúk 2011. július 11. adrii 50 hozzászólás 12226 olvasás Címkék: lan Counter-Strike Call of Duty OGC EA games BECUP Battlefield Bad Company 2 Starcraft 2

Becup 2011 - Ahogy Mozgóék megálmodták

Munkamentes pénteki napon, a megbeszélt időponthoz képest, másfél órával hamarabb érkezem a megbeszélt helyre: egy nagy bevásárló központ mozival szembeni kávézójának, belső részébe. Kiszemelek egy 4 fős asztalt, gondoltam egy időre elég lesz, megrendelem a buborékos ásványvizemet, szigorúan szívószállal, mert a kezelés alatt álló bölcsesség fogam egyelőre ennyit enged. Mielőtt elővenném könyvemet, hogy elüssem azt a  potom másfél órát, ami a találkozóig hátra van, írok egy sms-t Mozgónak, hogy ha tud, érkezzen hamarabb, szeretettel várom. Jön a válasz, indul is. Óra indul…

5 óra magasságában, könyvemből felpillantva ismerős személyt látok, akit hirtelen nem tudom beazonosítani…a szakál megtréfál.


Mozgó: asszony azt mondta, hogy maradjon – mosolyog:)


Épp hogy elhelyezkedik Smallával, és megrendeljük a limonádékat, a kávézó előtt tanácstalan Sancit látok, telefonnal a fülén. Integetek, hátha észrevesz…már közeledik is.

A fiúk egyből belevágnak a közepébe, mi más lehet a téma, mint a közelgő rendezvény. Hagyom őket kibontakozni, majd 10 perc után, a rendelkezésre álló szűkös időre hivatkozva kérem őket, hogy vágjunk is bele.


Sanci: Nagyságrendileg egy éve hasonló körülmények között találkoztunk, csupán a hely változott – eddigi interjúink helyszínéül szolgáló kávézót elbontották:) - Mesélj kérlek arról, hogy mi történt azóta, hogy lezártátok a tavalyi sikeres rendezvényt.

Mozgó: Sok ösztönzőleg ható pozitív visszajelzést kaptunk, azonban ahogy öregszünk, úgy egyre nehezebb összehangolni az életünket ezzel a hobbival. Mire felocsúdtunk már tavasz volt. Ekkor eszembe jutott Taki 2010-es BECUP-ot követő kijelentése: „Ez nagy buli volt! Ha szerzel nagyobb helyet, akkor szerzek hozzá nagyobb támogatást!”

Ezen felbuzdulva több nagyobb helyszínt felkerestem: a BS-t, Syma-t, Jégcsarnokot stb. stb. De az árak messze nem találkoztak a mi elképzeléseinkkel.

Sanci: Mekkora összegre kell gondolni, amit ezekért a helyekért kértek?

Mozgó: nettó 5-5,5 millió Ft / nap – Természetesen ezek az árak 0-24-re értendők, így ettől függetlenül korrekt ajánlat, de sajnos nagyon nem fér bele. És ez csak a bérleti költsége a helyszíneknek.

A Lurdynak is küldtem ajánlatkérőt, de ők első körben nem válaszoltak. Viszont, egy Lurdy-ba tervezett E-sport rendezvénnyel kapcsolatosan megkeresett bennünket egy másik rendezvényszervező csapat. Leültünk velük beszélgetni és az elképzelés nem volt rossz, de nem volt még kiforrott a dolog. Arra azonban jó volt, hogy  közelebb kerültünk a Lurdyhoz. Így újra bekértünk az ajánlatot.

Az ajánlat már kitermelhetőnek tűnt. Viszont ehhez meg kellett változtatni az üzleti modellünket. Még mindig elsődleges célunk a közösség kiszolgálása – hogy LAN partyt rendezzünk, de az addicionális költségek: mentőszolgálat, bejelentések, extra áram igény, stb. nagyobb forrást követelnek meg, így több támogatóra van szükségünk. Ahhoz, hogy több támogatónk legyen, többet kell nyújtani: szakmai nap megrendezésre és kiállító terület, amelyhez 1000 nm tér áll rendelkezésre, konferencia terem a szakmai bemutatókra és nem utolsó sorban 1500 nm a játékosok és a személyzet számára.

Ebből is látjátok, a BECUP jelenleg két vonalon halad előre:

  1. LAN party, amit megszoktak a játékosok
  2. Támogatóink számára biztosított megjelenési lehetőség, lehetőség szerint csatlakozva az E-sport világához


Sanci: Hány csapatra tervezitek a játékteret?

Mozgó: Első körben 24 csapat a limit játékonként, de a regisztrációk során, ez változhat, eltolódhat az érdeklődés függvényében. A Westbalkánban történt tragédia óta nagyon komoly szabályok vannak, amiket nekünk is be kell tartani: biztonsági terv, kiürítési terv stb. Ezeket számításba kell vennünk, így limitáltak a lehetőségeink. Egyelőre 360 főre lövünk, de előzetes számítások alapján 400 főt is képesek vagyunk befogadni. Őszintén, nem is nagyon szeretnénk többet. Nem szeretnénk eltérni attól a BECUP ÉRZÉSTŐL, amit mások megfogalmaztak. Szeretnénk, ha egy helyen lenne, lebonyolítás, kísérő események, amit eddig megszoktak a látogatók.

Sanci: Hogyan fogalmaznád meg te magad a BECUP érzést?

Mozgó: Az a hétvége, ahol haverokkal játszatok, dumálhatok, szabadon minden kötöttség nélkül olyan emberek között, akik ugyan afelől érdeklődnek, mint én. Szervezőként, én teljesen más szemszögből nézem a rendezvényt, mint a játékosok. Én abból táplálkozok, ami visszajelzés érkezik a rendezvény során, és azt követően. Tavaly nagyon jól sikerültek a kísérő események, és maga a verseny is. Megpróbáljuk a kisebb nagyobb hibákat kijavítani.Sanci: Ki tudjátok szolgálni mindenki igényét?

Mozgó: Nem, biztos h nem. Az elején természetesen ez volt a cél, de azért a 4. rendezvény után rájöttünk, hogy nem mindenkinek tudunk jót tenni. Sokan megfogalmazták már előttem, hogy egy ilyen rendezvény hangulatát azok adják, akik eljönnek. A mi feladatunk a lehetőségek megteremtése, onnantól mindenkinek a maga dolga, hogy aknázza ki a felkínált lehetőségeket.

Sanci: A hírhez már több mint 200-an szóltak hozzá. Olvastátok?

Mozgó: Nagyon őszinte leszek, nagyon régóta nem olvasok fórumot ebben a témában. De ez volt az, amire ránéztem, végigolvastam. Vannak, akik nagyon pozitívan nyilatkoznak, de mindig akad egy – két negatív hozzászólás, ezzel nem tudunk, és nem is akarunk mit kezdeni. Úgy gondolom, tavaly megmutattuk, hogy ha akarunk tudunk, és az idén is ugyan ez az elvárás.  Ha már az elvárásoknál tartunk, akkor váltás egyik nagy oka, hogy legyen újabb kihívás. Közelebb kerüljünk Budapesthez, többen tudjanak jönni, stb. Számunkra szakmailag jelent kihívást a teljesen új környezet, remélem,  péntek este a Ludy közepén állva még nagyobb élmény lesz, leoltani a fényeket, és megnyitni a rendezvényt.

Sanci: Mást jelent számotokra, hogy már a játék is más helyen kerül megrendezésre?

Mozgó: Persze! Pestszentimrén mindenünk meg volt: tervrajz, timing, forgatókönyv a probléma megoldásra, stb. Itt minden változik: új helyszín, új kapcsolatok, új elrendezés. Most az áramtól félünk nagyon. 1000 ampert (!) kell kiépíteni, ami a szakemberek számára sem kis kihívás. Jelen pillanatban az ELMŰ ajánlatára várunk.

Sanci: Az eddig bejáratott beszállítókat, nem tudjátok elhozni az új helyre?

Smalla felnézett notebookja mögül…

Smalla: Nem voltunk velük annyira megelégedve. Többet is kértek, és volt azért velük probléma, de ettől függetlenül lehet megér még egy próbát.

Mozgó: Nagy előnye ennek a csapatnak, hogy amellett, hogy öregszünk, sok kapcsolattal rendelkezünk, amit ilyen esetekben tudunk mobilizálni.

Közben egy fekete pólós fiatalemberre lettem figyelmes, aki a kávézó előtt téblábolt…csak később tűnt fel, hogy akira az, aki minket keresett…érdekes hiszen azt hittem ez a Törzshelyük…úgy tűnik mégsem egyszerű idetalálni:)

Röviddel az után, hogy akira elhelyezkedett, Tomcsi is befutott…most már csak Taki hiányzott, aki, a többiek elmondása alapján, szokásához híven, késik:)

Sanci: Annyit említed, hogy meg kell kérdeznem: mi alapján öregszik ki ebből a szakmából valaki?

Mozgó: Az élet más területei lesznek igazán fontosak, más lesz motiváló: család, gyerek(ek), professzionális élettel járó szakmai kihívások, amiben előre tud mozdulni az ember, ebbe többet fektetünk, a Lanszervezés viszont még mindig „csak” egy hobbi.

Sanci: Mégis csináljátok még…

Mozgó: Visszautalnék a szakmai kihívásokra. A Lurdyban megcsinálni egy rendezvényt, szerintem nagy szó.

Sanci: A BECUP csapat összejár magánemberkén is?

Mozgó: Sajnos földrajzilag is távol vagyunk, a munkákban is más területeket képviselünk. Taki és  Smalla szokott negyedévente találkozni közös üzleteik miatt, engem pedig akira vezetett be a minap a brazil küzdősportok világába.

Sanci: Tehát gyúrtok egy fórumozók vs BECUP team összecsapásra:)

Mozgó: Neeeem:) Egyébként egyre ellenállóbbak vagyunk az ilyenekkel szemben. Látjuk azokat, akik elismernek minket, mert úgy érzik megkapták, amit vártak a belépőért cserébe, de tudjuk vannak olyanok, akik soha nem lesznek elégedettek. Folyamatosan motoszkál bennem, amit a tavalyi interjú során említettél: mindegy hol játszol, milyenek a körülmények, a lényeg, hogy a haverokkal együtt legyek. Ezt szem előtt tartva a kiszolgáló személyzet a lényeg, aki megteremti a körülményeket. Mert azért az egyáltalán nem mindegy, hogy foci- vagy csak egy gumilabda van a grundon. :)

Sanci: A szervező csapat változott valamit?

Mozgó: Nem. A szűk kör az ugyan az az 5 fő. akira, Tomcsi, Smalla, Taki és én. Az admingárda öregjei is fix emberek.

Sanci: Tervezitek publikussá tenni azt a sokat emlegetett tavalyi adminvideót? Biztos népszerűvé tenni az admin pozíciót és többen jelentkeznének:)

Mozgó: Biztos?! :) A BECUP admin éjszaka mindig érdekes szokott lenni. Még gondolkodunk rajta. Amúgy, ha már az adminoknál ismét el kell mondanom, hogy le a kalappal a fiúk előtt:  3 napon keresztül megállás nélkül talpon, problémát elhárítani, kezelni a játékosokat… nem könnyű dolog. Sokan jelezték már most, hogy számíthatunk rájuk, de az új játéknemek miatt szükség van új emberekre.

18:48…befut Taki is. Hurrá, teljes a csapat:)

Sanci: Elmarad a COD2?

Mozgó: 2 éve nem sikerül összehozni egy egészséges versenyt, így most már a kezdetektől kivettük. (szerk.: az interjú óta a beérkezett kérések végett mégis elindult a nevezés a cod2-es versenyszámra) Sok más játék rajongói jelentkeztek, hogy szeretnének versenyt. Azok be is kerültek, akik megértik, hogy a játék nemeknek erős háttér kell..


Például a Battlefield tavaly jól sikerült, Starcraft tavaly a rendezvény legelején volt, és ha a közönség is úgy akarja, akkor ismét lesz. Ezzel jelenleg ott tartunk, hogy a gondolatot közvetítsük a játékban kompetens személyek felé, ez egy erőteljes próbálkozás a közösség építésre, és nagy örömünkre szolgál, hogy két szerkesztőség is odaállt a kezdeményezés mögé. Quake Live megvalósítását még nem látjuk, nem tudjuk mekkora befogadó közösség lesz, a League Of Legends rajongói viszont nagyon lelkesek, még visszajelzésekre várunk az EU management boardtól, és ha pozitív a visszajelzés, akár még saját szerverünk is lehet, de BECUP-ot, mint potenciális partnert tartják számon már most.

Sanci: Ilyen alapon az EA-t nem kerestétek meg a BF-fel kapcsolatban?

Mozgó: Az interjút követő belső megbeszélésen lesz erről éppen beszámoló. Az EA eddig is mindent megtett a támogatásunkért. Tavaly a BF verseny egy új kezdeményezés volt, idén már érdemes megkeresni őket konkrét tervekkel.

Sanci: Visszakanyarodva a helyszínhez, meg tudod fogalmazni mivel ad többet Lurdy?

Mozgó: Kétoldalú a történtet: játékos és támogatói oldalról is meg kell vizsgálni:

Játékos szempontból: közelebb van Budapesthez, jobb a közlekedés, jobb lehetőségek vannak az addicionális szolgáltatások nyújtására, jobbak a szórakozási lehetőségek. Szeretnénk a szombat esti eseményt is valahogy megoldani a játékosoknak, de egyértelmű, hogy a Lurdyban erre nincs lehetőség, de már felvettük a kapcsolatot közeli szórakozó helyekkel, ahol ha talán nagy kedvezményt nem is, de kisebbekkel lehet ki tudunk harcolni.


Támogatók szempontjából, egyértelműen nagyobb lehetőség van a megjelenésre. Komoly szakmai előadásokat tudnak tartani nem csak a látogatók, hanem szakmai partnerek részére is.

Sanci: Milyenek a visszajelzések a már meglévő támogatóktól?

Mozgó: Akiket csak szóban közvetlenül megkerestük, azoknál pozitív volt a visszajelzés. Az LG közvetlenül a Lurdy mellett van, HP, Gigabyte is elismerően nyilatkozott, bízom benne, hogy a többi is felfedezi a komoly lehetőségeket ebben a rendezvényben. Ha nem is E-sprottal foglalkoznak, a kísérő események kellemes kikapcsolódást nyújthat partnereiknek.

Sanci: Milyen side eventekre számíthatnak a kilátogatók?

Mozgó: Tudom, hogy közeli az időpont, de még nagyon távoli nekem, sok munka van még hátra. Amit szeretnénk: konzolok, Guitar Hero, xbox kinect esetleg:  táncverseny?:D vagy valamilyen megmozgató játék. Az elmaradhatatlan 1v1 versenyek is be vannak tervezve, Portal – ez lenne az a játék, ami bemutatja, az FPS-ben rejlő lehetőségeket, és a laikusok számára élvezhetővé teszi ezt a műfajt. Ezt ki lehet vetíteni nagyban, és nem fogja az esetleg betévedő látogatókat sem eltaszítani. Gondolkodtunk a pókerben, de aki olvas híreket, az tudja, hogy bezárták a Lurdy-ban lévő pókertermet, ami a rendezvény helyszínétől egy karnyújtásnyira volt, így ez most nem fog összejönni azzal a partnerrel, akivel terveztük, de még nem adtunk fel.

Sanci: Milyen esélyt láttok arra, hogy a Lurdyban korzózók is betévednek?

Mozgó: Úgy gondoljuk, hogy a kiállító térre mindenképpen betévednek. Ezért is állapodtunk meg úgy a helyszínnel, hogy molinokat ki tudunk tenni, hogy a Lurdyba látogatók tudják, hogy van egy komoly rendezvény. Bízom benne, hogy egy pozitív képet alakítunk ki az E-sportról is.

Sanci: A kijelölt időpontra többen jelezték, hogy más fiataloknak szóló rendezvény időpontjával egybeesik. Figyeltetek erre?

Mozgó: Őszintén, erre nem figyeltünk most. A „megszokott” időpontunk, augusztus vége, ezt már sokan tudják, már tavaly úgy jeleztek vissza, hogy BECUPON találkozunk, tehát egyértelmű már a közösségnek is, hogy mikor van a BECUP hétvége. Biztos sokakat fog érdekelni a többi rendezvény, de a célcsoportunk nem feltétlenül fedi teljes egészében egymást.

Sanci: Másik LAN szervező csapattal kialakított viszonyban történt változás az elmúlt időben?

Mozgó: Nem nyitottunk egymás felé, mindenki teszi a maga dolgát. Megint visszakanyarodnék ahhoz, hogy „mindegy hol vagy, ha azt csinálhatod, amit szeretsz”. Mi mást képviselünk és mást nyújtunk.

Sanci: Tavaly volt egy kis félreértés a díjazásban…Mozgó: Tavaly a díjazás kommunikációja csúszott el, tudjuk ez egy hiba volt. Idén szerettünk volna kedvezni, hogy kettévesszük a befizetési periódust, ami a jelentkező csapatok létszámától függ. Ez pedig összefügg majd a díjazással is részben. A BECUP nem arról volt híres, hogy nem ossza le a nyereményeket, idén is ugyan úgy az 1-3 vagy 1-6 helyezett díjazása. Tárgyalások folynak az addicionális ajándékokról is, de a nyereményösszegeket és nyereménytárgyakat csak akkor tudjuk meghirdetni, ha már nálunk is letisztult a kép. Mint az látható a jelentkezésekből, elég jelentős a nemzetközi érdeklődés, és nem szeretnénk senkinek csalódást okozni.

Fárad a társaság, jönnek a poénok…Mozgó BECUPig szakállat növeszt, ha elindulnak 8kor a rendezvény, akkor ott helyben levágja a szakállát :)

Sanci: Van esetleg valami konkrétum, amivel már számolhatnak a játékosok? Gondolom megéri 1-1 játékban minél több csapatot összeverbuválni, hisz akkor a nyereményalap is nagyobb lesz.

Mozgó: Minél többen vannak egy-egy versenyszámban, annál többet tudunk visszaosztani. A konkrét nyereményösszeget és annak összetételét akkor tudjuk meghirdetni, mikor befejeződtek a támogatókkal a tárgyalások.

Sanci: Más országokban kampányoltok, vagy az itt járt külföldi csapatok a hírvivők?

Mozgó: Inkább csak a csapatok viszik a hírünket. Elsősorban természetesen a magyaroknak hírezzük, majd később külföldre visszük a hírt.  idén még csak a magyaroknak promóztunk.

Sanci: Mi lehet az oka annak, hogy a külföldiek ilyen nagy örömmel jönnek vissza, viszont a hazai csapatok gyakran elégedetlenek?

Mozgó: Ez a beszélgetés nagyon messzire el tudna menni, így ennek eldöntését rábízom az olvasókra. Minden játékos ugyan azzal a szórakozási lehetőséggel indul neki a rendezvénynek. Vannak akik kicsit többet ki tudnak belőle hozni és így jobban érzik magukat.  És itt nem a nyereményekre gondolok.

Sanci: A BECUP csapat nem változott, és mi a helyzet a szerepkörökkel? pl akira a versenyigazgató?

Mozgó: Igen minden marad. A 4. rendezvény végére kialakultak a szerepkörök. Akirának nagyon fekszik a versenybírói szerep, jól tudja irányítani az adminokat, jól tud dönteni kényes szituációkban és ez nagyon fontos. Smallára elég nagy kihívás vár: áram és ELMŰ, Tomcsi a hálózat elosztásáért felel, nekünk pedig varázsolni kell:)

Sanci: Ki tervezi a terem beosztását?

Mozgó: akira felel a hatékony játékos és támogatói standok elrendezésért.

Nem beszéltünk még a biztonságról: A Lurdyban nagyon komoly biztonsági rendszer van, ezen felül hozzuk a saját technikánkat is, de természetesen mindenkinek mondjuk, hogy a legnagyobb biztonság a józan paraszti ész. Eddig nem volt nagyobb probléma, de ez egy nagyobb rendezvény, így még komolyabban fogjuk venni a biztonságot. Mindenki úgy számoljon, hogy a beengedés kicsit hosszabb folyamat lesz, de természetesen péntek egész nap reggel 9-től lehet érkezni majd, és a távozásnál is lehet számítani a szigorú ellenőrzésekre. Akik már voltak BECUP-on tudják mire kell figyelni: nyakpánt, karszalag, kamerák, biztonsági szolgálat, matrica; ehhez képest nagy változások nem lesznek.Sanci:
A nyitva tartás mennyire fog problémát jelenteni?

Mozgó: A rendezvény jellegét tekintve a tárgyalások elején ez volt az első kérdés. Maga a ház 7/24-ben van nyitva, de még kérdés, hogy esetleg le leszünk-e szeparálva éjszakára a bevásárló központ egyéb részeitől. Ami hátrányosan érintheti a játékosokat, hogy nem lehet a gép mellett aludni, de a környéken több szállást is lehet találni, ezeket gyűjtjük egyelőre, de akinek van ötlete, szívesen vesszük a segítséget. Az eszközök szállítását is korlátozzuk annyiban, hogy a játéknap végét követően aki nem viszi ki a felszerelését, annak a cuccai bent maradnak – természetesen extrém kivételek mindig vannak. Egy biztos, zuhanyozni biztos nem lehet, de vannak még ötleteink, de egyelőre inkább úgy számoljanak a látogatók, hogy erre a helyszínen nincs lehetőség.

Sanci: Látogatói jegy hogyan fog működni?

Mozgó: Még nem találtuk teljesen ki. Az biztos, hogy aki a játékostérre be akar menni, annak jegyet kell váltania. Ez azért is fontos, hogy aki csak úgy random be akar jönni, az a játékosok közé ne tudjon bemenni. Ez is inkább biztonsági intézkedés. A rendezvénytérre való bejutást még nem találtuk ki.

Sanci: Színpad lesz?

Mozgó: Igen a kiállító részre tervezzük. Ennek két oka van: egyrészt, hogy a Lurdyba látogatók is lássanak valamit, másrészt, ez kevesebb helyet vesz el a játékosoktól.

Sanci: A nyárra való tekintettel meg kell kérdeznem: szellőzés?

Mozgó: Légkondicionáltak a helyiségek, de majd kiderül, h mennyit bír. Mindenesetre ez már nem csak egy egyszerű légcserélő és ezek a termek 1000 fő befogadására képesek. Mi 360-400 embert várunk és a gépeiket, amelyet gépenként +1 embernek kell általában számolni. Szauna nem lesz bent, de szerintem fázni sem fogunk.

Sanci: Tovább menve a praktikus dolgokon: étkezési lehetőség?

Mozgó: Nem lesz saját büfé, mint ahogy eddig sem volt. A hely tele van éttermekkel, kifőzdével, gyors éttermekkel.

Sanci: Akik nem jönnek el, hanem otthon maradnak mit fognak látni?

Mozgó: A bejáratott csatorna az OGC, aki nagyon jó közvetítéssel szolgál már évek óta – igen ez a reklám helye - . Már a szervezési időszakban megbeszéltük, hogy ez ugyan úgy fog működni, mint az eddigi években. Szeretnénk idén hangsúlyt fektetni a rendezvény alatt a színpadi és kísérő események megfelelő lebonyolítására, így felkértük Danyt és adrii-t a műsorvezetői szerepre. Vagy nevezzük ceremóniamesternek? J Úgy gondoljuk náluk jó kezekben lesz ez a feladat. Tehát lehet számítani, élő közvetítésekre, videókra, interjúkra, mindenre, ami szem szájnak ingere. Persze az új játéknemek közvetítése nagy kihívás, de jelentkezők már így is vannak, akik megoldanák.

Sanci: Compo gépek?

Mozgó: Ez is egy olyan dolog, amiről korai még beszélni. A tavalyi rendezvényen kaptunk erről negatív visszajelzést, dolgozunk a kedvezményes bérlési lehetőségen. Amint megvannak az árak azonnal kitesszük. Célunk, hogy minél kevesebb gonddal megússzuk.

Sanci: A BGS elnevezésű kezdeményezést ismeritek? Van párhuzam a két esemény között?

Mozgó: Én személy szerint még nem voltam kint ilyenen eseményen. Gsan (BGS főszervezője - a szerk.) más irányból közelíti meg a rendezvényt, mint mi. Nálunk a LAN központi szerepet kap a rendezvényben, az üzelti modlell váltás azt szolgálja, hogy a megnövekedett költségeket ki tudjuk termelni.

Sanci: Már 2 éve beszélgettünk arról, hogy tavasszal akartatok egy rendezvényt…ilyesmire gondoltatok akkor?

Akira: én mindig is olyat képzeltem el, hogy egy LAN köré szervezzük a nagy körítést: kiállítás, standok, szakmai beszélgetések stb. .

Ahogy akira bekapcsolódott a beszélgetésbe nem maradhatott ki az a kis fricska, mi szerint amikor korábban akira adott interjút, valami mindig közbejött a lanon, viszont amikor csak Mozgó, minden rendben volt:)

Sanci: Szintén nem először hozom fel: nemzetközi kvalifikációk?

Mozgó: Nagyon drágák. Már az elején mondtuk, ez hobbi, mindenkinek megvan a saját élete. Ehhez teljes munkaidős emberek kellenek. Voltak kezdeményezések, de egyelőre nem látjuk a lehetőségét, hogy a szükséges időt és pénzt kitermeljük rá. A gazdasági viszonyok sem engednek gondolni erre egyelőre.

Sanci: Kik azok a támogatók, akik már megerősítettek azzal hogy veletek lesznek?

Mozgo: Konkrétumok még sehol nem hangoztak el, ízlelgetik a terveket, de akik tavaly voltak, nagy ígéretet tettek, hogy idén is velünk lesznek. A rendezvény mostani státusában Takin van a hangsúly, ő tárgyal zömmel a szponzorokkal, aztán jövünk mi,  és Taki lazíthat egy kicsit, de aztán a rendezvény szombatján mi is letesszük a lantot, és jön a fun része:).

Itt már egyre többet kalandoztunk el…egyre kevesebbet jegyzeteltem, így egy záró gondolatot osztanánk meg veletek – melyet akkor még mikor a következő mondat elhangzik nem tudtuk, hogy gyakorlatilag a tervezett meeting végét is jelenti, hiszen egy bombariadó miatt kiürítették az áruházat…

Mozgó: Ez az első olyan rendezvény, amely a hétköznapi játékosoknak azért jó, mert (újra) átérezhetik a BECUP feelinget – azoknak pedig, akik komolyan gondolják az E-sportot, itt a lehetőség, hogy megmutassák magukat a potenciális szponzoroknak.

És most gondoljunk bele, hogy milyen lehetett azoknak, akiket a moziból zavartak ki a film kellős közepén:) ezt a gondolatot ízlelgetve egyenlítettük ki a sok limonádét, kólát és némi melegszendvicset számláló számlát, miközben rendőrök cirkáltak az épületben és a földszint felé vettük az irányt. Ekkor egy gyors búcsúzást követően két irányba indult a csapat…

Kapcsolódó linkek

avatar #50
Bogaras3 2011. július 21. 168 hozzászólás 1974.
lehet....
avatar #49
SIN 2011. július 13. 2161 hozzászólás 127.
Válasz ANYAVEGYEDMOST #24. hozzászólására
Hmvhelyen is eltudtok aludni nalam joparan, csak meg kikell rakni a tablat, hogy kiraboltak, ugyhogy nincs nalunk semmi (ciganykornyek [eszak utca])
nincs az egy kicsit messzebb mint 100 km? :D
avatar #48
Grifter 2011. július 13. 1609 hozzászólás 203.
Válasz ZeNiTH #47. hozzászólására
Kicsoda?
Az jó az a póló.
"The power of accurate observation is often called cynicism by those who have not got it." - G. B. Shaw
avatar #47
ZeNiTH 2011. július 12. 4642 hozzászólás 25.
Válasz ELEFUNCS #43. hozzászólására
volgare ottlesz?
Kicsoda?
I bless the rains down in Africa
avatar #46
Pene 2011. július 11. 7054 hozzászólás 10.
Válasz DetoxinGabbana #42. hozzászólására
eddigi legjobb "kerekasztal" beszélgetés amit eddig olvastam.

Találtam egy elgépelési hibát : Portal – ez lenen az a játék, ami bemutatja. - Gondolom itt a lenne szó lett elgépelve.
köszi, javítva.
#45 ...ez minek kell...
http://techno.org/electronic-music-guide/music.swf
avatar #45
csab1k 2011. július 11. 2148 hozzászólás 131.
Válasz DetoxinGabbana #42. hozzászólására
eddigi legjobb "kerekasztal" beszélgetés amit eddig olvastam.

Találtam egy elgépelési hibát : Portal – ez lenen az a játék, ami bemutatja. - Gondolom itt a lenne szó lett elgépelve.
Te tiszta ügyes vagy Balázsbarát!
a1f
avatar #44
xenaNN 2011. július 11. 42 hozzászólás 4615.
Mennék! PM!
avatar #43
ELEFUNCS 2011. július 11. 116 hozzászólás 2586.
volgare ottlesz?
avatar #42
eddigi legjobb "kerekasztal" beszélgetés amit eddig olvastam.

Találtam egy elgépelési hibát : Portal – ez lenen az a játék, ami bemutatja. - Gondolom itt a lenne szó lett elgépelve.
Yesterday is a history,  tomorrow is a mystery
avatar #41
stelar 2011. július 11. 8192 hozzászólás 7.
Válasz uLtRaViOleNcE #39. hozzászólására
mi az a mozgó?
nem álló
Nem annak van nagy hatalma,aki irányítani tudja a történéseket,hanem annak,akire nem hatnak...
avatar #40
Grifter 2011. július 11. 1609 hozzászólás 203.
Válasz uLtRaViOleNcE #39. hozzászólására
mi az a mozgó?
egy célpont?
"The power of accurate observation is often called cynicism by those who have not got it." - G. B. Shaw
avatar #39
mi az a mozgó?
avatar #38
zomgzerg 2011. július 10. 832 hozzászólás 445.
Válasz zuGee- #37. hozzászólására
Sok sikert a szervezéshez!:)

LURDYnál jobb helyet keresve se találhattak volna, annyi néző lesz, mint magyar lanon még soha (sztem)
hozol gyertyagyári termékmintákat mindenkinek?
avatar #37
zuGee- 2011. július 9. 3659 hozzászólás 46.
Sok sikert a szervezéshez!:)

LURDYnál jobb helyet keresve se találhattak volna, annyi néző lesz, mint magyar lanon még soha (sztem)
A LANos teljesítmény a mérvadó! ;)
avatar #36
Mhytos 2011. július 9. 386 hozzászólás 1022.
Sok sikert Becup csapatnak, nagyon tetszetősnek ígérkezik, azért a Lurdyba "LAN-ozni" :DDD
Tuti nagy élmény lesz...
Úgy néz ki én nem fogok tudni ott lenni , de remélem az OGC nyomatni fogja a közvetítéseket ezerrel nagyon számítok az SC-re, mert így az otthon maradók is kaphatnak rajtuk keresztül 1 picit abból az élményből ami a helyszínen van.
Ha lement a rendezvény remélem 2x annyi bemutató (promó) video készül majd mint tavaly ( ebbe van hova fejlődni)
avatar #35
Válasz Hopihe #32. hozzászólására
Moderálva...
koxos a következő ilyennél több időt tölthetsz a teremben, mert ide már felesleges lesz járnod, hisz a hozzászolás gomb inaktiv lesz számodta.
Live Smart! Avoid the BanHammer!
avatar #34
packson. 2011. július 8. 273 hozzászólás 1369.
Válasz Hopihe #32. hozzászólására
Moderálva...
Lejönnél,lehet meglepődnél porkrumpli,hogy sokan vannak,akik simán beütik a proteines arcocskádat.
avatar #33
Válasz Hopihe #32. hozzászólására
Moderálva...
Mivel 1978 olvasás-t láthatunk jelenleg fenn az információknál így ha téged nem akkor 1977 embert érdekel.

Egyéb értelmes kérdés hópihe1g~?
avatar #32
Hopihe 2011. július 8. 496 hozzászólás 790.
Moderálva...
ments
avatar #31
zomgzerg 2011. július 8. 832 hozzászólás 445.
megint nem lesz pénznyeremény?
avatar #30
7500-ért fejenként énis álmodoznék
avatar #29
Válasz twisti_430 #25. hozzászólására
tudom h még messze van de azt tudjuk már h becup is áttér e már a DE bo1ről az SE bo3ra? :o
a csodacsapatnak nem tökmind1? o.O
RazieL-.- : "BAZDMEG EZEK TELEÍRJÁK A PROFILOMAT" RazieL-.- : "KURVA CSABIBÁCSI"
avatar #28
stelar 2011. július 8. 8192 hozzászólás 7.
Válasz RazieL-.- #27. hozzászólására
miniB milyen kis árván áll ott :DDDDD
a bűntudat miatt!
Nem annak van nagy hatalma,aki irányítani tudja a történéseket,hanem annak,akire nem hatnak...
avatar #27
miniB milyen kis árván áll ott :DDDDD
^^
avatar #26
Sins 2011. július 7. 48 hozzászólás 4291.
Válasz -IQ #19. hozzászólására
megoldjuk mi ezt, mi az a 400 ember elhelyezése:) Csaj csapatok előnybenXD:P:D
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
avatar #25
tudom h még messze van de azt tudjuk már h becup is áttér e már a DE bo1ről az SE bo3ra? :o
sw3n`59 : not secure szerveren ney ellen nuke t kosz kihagyom
avatar #24
Hmvhelyen is eltudtok aludni nalam joparan, csak meg kikell rakni a tablat, hogy kiraboltak, ugyhogy nincs nalunk semmi (ciganykornyek [eszak utca])
JA VÁGOMMMM
avatar #23
-BNR- 2011. július 7. 127 hozzászólás 2427.
Válasz walking #22. hozzászólására
Nagyon jó volt végig olvasni . Adminok hol fognak aludni ha aludni kell ? a f@szom a fogalmazásba még csak fél 2 de már ittasvagyok nagyonjó .
:ASD...xDDDDDD
BnR : Nem szeretném ha összekevernétek ilyen igénytelen WoWosokal ;D !
avatar #22
walking 2011. július 7. 194 hozzászólás 1773.
Nagyon jó volt végig olvasni . Adminok hol fognak aludni ha aludni kell ? a f@szom a fogalmazásba még csak fél 2 de már ittasvagyok nagyonjó .
avatar #21
Remek interjú! :mosoly:
avatar #20
Remek interjú! :mosoly:
avatar #19
-IQ 2011. július 7. 862 hozzászólás 429.
megoldjuk mi ezt, mi az a 400 ember elhelyezése:) Csaj csapatok előnybenXD:P:D
Nincs tökéletes ember csak tökéletes szándék
avatar #18
qieike 2011. július 7. 5 hozzászólás 11617.
Hálózsákosan nálam is eltud aludni pár ember.
avatar #17
Válasz -IQ #16. hozzászólására
Én max fél órányira lakom egy kis albérletben ha vannak hálózsákjaitok akkor ugy6-7 ember a földön eltud aludni, persze elsőbb az ismerősök jelentkezzenek:D:D:D
Velem számolj !!! :P
^^
avatar #16
-IQ 2011. július 7. 862 hozzászólás 429.
Én max fél órányira lakom egy kis albérletben ha vannak hálózsákjaitok akkor ugy6-7 ember a földön eltud aludni, persze elsőbb az ismerősök jelentkezzenek:D:D:D
Nincs tökéletes ember csak tökéletes szándék
avatar #15
MEDUZA 2011. július 7. 195 hozzászólás 1771.
jó interjú!
u.i.: A "Sanci: Tavaly volt egy kis félreértés a díjazásban" bekezdésnél az én rasztám virít jobb alsó sarokba? :D
avatar #14
LMNT4L 2011. július 7. 672 hozzászólás 560.
Rettentő jó hír így estefelére remek fogalmazás... precíííz ;) de csak a felét tudtam elolvasni ... ( Buli után) :D
avatar #13
-DSt- 2011. július 7. 6632 hozzászólás 12.
Klassz interju. Remelhetoleg sikerul tartani a tavalyi szinvonalat es akkor iden is az ev / elmult evek legjobb lanja ele nezunk. :)

Valoban: dijazas. Azon kellene kicsit javitani. Tavalyival mas gond a vilagon nem volt :) De ezt mar leirtam annak idejen is, illetve en a regiekkel is elegedett voltam, annak ellenere h volt amikor tobb hiba is becsuszott, de ez mindig elofordulhat.

Sok sikert!
NOMEN EST OMEN
avatar #12
Grifter 2011. július 7. 1609 hozzászólás 203.
Válasz keresztapu #9. hozzászólására
Nem is értem mi a gond az ott-alvással. Valami eltűnik fizetési felelőset vállalnak?
Nem dolgom/hivatalom válaszolni, ezért röviden és érzékletesen:
Ez egy 'pláza', nem egy sportcsarnok. Vannak más üzletek, események, szempontok.
Bár valószinű, hogy első sorban a 7-24-es nyitvatartás az indok. (Ne járkáljanak részeg kis pizsamás manók éjjel egy több szintes áruiházban - bezárni mégse lehet a kis muksókat.)

Javaslatok: (az egyértelmű opciókon túl, pl. kolik, amiből több is van a közelben)
- 1 sarokra van egy camping (olyan igazi sátras)
- őrzött mélygarázs és külsőparkoló (alkalmas járműben simán el lehet ott aludni)

Hozzáteszem, mivel az M5 kivezető torkánál van, én ~100 kilométeren belülről nem szaroznék szállással.
"The power of accurate observation is often called cynicism by those who have not got it." - G. B. Shaw
avatar #11
Válasz keresztapu #9. hozzászólására
Nem is értem mi a gond az ott-alvással. Valami eltűnik fizetési felelőset vállalnak?
mondjuk hogy ott csövelsz lurdy közepén?
avatar #10
-EDEM- 2011. július 6. 2509 hozzászólás 100.
Na ez igen, szép kis iromány ;) Tetszetős kis interjú
Soha nem próbálok semmit se kétszer, soha nem állok szembe a fénnyel, Nem én leszek ki a szarban majd térdel!
avatar #9
Nem is értem mi a gond az ott-alvással. Valami eltűnik fizetési felelőset vállalnak?
avatar #8
Engem a "Ami hátrányosan érintheti a játékosokat, hogy nem lehet a gép mellett aludni, de a környéken több szállást is lehet találni, ezeket gyűjtjük egyelőre, de akinek van ötlete, szívesen vesszük a segítséget."
hideg zuhanyként ért.Eddig azt terveztük hogy ott alszunk vidéki csapat lévén. ÉS volt is rá ígéret hogy menni fog. Hát nem tudom.
avatar #7
Pene 2011. július 6. 7054 hozzászólás 10.
Válasz LoCo #3. hozzászólására
stream lesz? :)
igen komoly minőségű :)
http://techno.org/electronic-music-guide/music.swf
avatar #6
packson. 2011. július 6. 273 hozzászólás 1369.
Állat cikk,1 a gond vele.Eddig is vártam a becup-ot,de most még jobban:D
avatar #5
Sok sikert, kevés munkát nektek, az adminoknak, szép bő cikk lett :>
glhf

'10 ami kimaradt zenéje komoly :D:D
avatar #4
Válasz LoCo #3. hozzászólására
stream lesz? :)
Lesz.
- Önben testet ölt az erőszakra való hajlam... - Higgye el nem vagyok őrült, a világ az amivel baj van...
avatar #3
LoCo 2011. július 6. 70 hozzászólás 3523.
stream lesz? :)
avatar #2
-coli- 2011. július 6. 635 hozzászólás 594.
Adri köszönjük hogy szakítottál rá időt hogy ezt megoszthasd velünk! :)
Míg nem adod fel... LEGYŐZHETETLEN VAGY!
avatar #1
Zsolt 2011. július 6. 1506 hozzászólás 218.
Nagyon jól hangzik ez az egész (irigykedem is egy kicsit), kitartást és sok sikert kívánok a csapatnak a megvalósításhoz!