Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Hét replayeTovább

minimap

Rain vs XiGua - TvZ@Terminus SE

Szerdai blog szombaton

15 perc hírnév 2011. december 3. Pene 11 hozzászólás 5585 olvasás Címkék: fejlesztés OGC

Szerdai blog szombaton

Érdekesen alakult a szerdám. Szokás szerint bementem az egyetemre, hogy megtartsam a Földrajzos Klub eheti etapját. Előadónk, Kulcsár Zsolt az El Caminón - gyalog megtett - 800 kilométerének törpénetét mesélte el majd' 50 fős hallgatóságának. Az előadás után megismerkedtem Zsolt párjával, s miközben random dolgokról csevegtünk, kiderült, hogy Zsolt Starcraftozik. Na, mondom zsír, hirtelen eléggé geekbe fordult a beszélgetés, röpke öt perc alatt elég sok témát érintettünk, a WoW-tól kezdve a DotA-ig bezárólag. Miközben éppen sokadszorra döbbentem rá, hogy k*rvára bejön, ha egy csaj szájából hallom a "PvP", "aréna" és "ally" szavakat, rákérdeztem, hogy ugyanmár milyen nick alatt játszik Zsolt, melyre azt a választ kaptam, hogy: Schultz. Miután a jelenlegi BW szcénában egyáltalán nem mozgok jártasan, így annyira nem estem hanyatt ettől a névtől, mert nem ismerek ilyen nickű júzert, de az egész szitu elég érdekes volt. Jó pár éve vezetem a Klubot, lehet, hogy már Cameleon is tartott előadást? :-)

Na de viccet félretéve, mikor Zsolt is odajött, és nyugtázta, hogy igen, jelenleg is néha játszik, és igen, ismeri a replays.hu-t stb., akkor egy másik játékos neve is felmerült, merthogy szintén ide, az ELTE-re jár: Hurricane. Neki sem volt ismerős a neve, Zsolt elmondása szerint ez azért lehet, mert bár hun top játékos, ebben az évben már nem volt túl aktív.

Ez eddig elég csekély mennyiségű érdekesség lenne ahhoz, hogy megírjam, de kifelé menet természetesen megtörtént, amire nem lehetett számítani. Este 9-kor belebotlottunk Hurricane-be a kihalt egyetemi campuson. Az sc.rts.hu-ra terelődött a szó, s volt pár olyan mondatom, amit már régóta le akartam itt is írni, csak már hetek óta meghalni sincs időm. De végre most!

Hurricane hiányolt pár feature-t, amire én hangosan bólogattam, s egyben széttárt kézzel jeleztem: "Az igény jogos, de nem tehetek már semmit.". Talán még egy utolsó dobás jöhet, de a meló jelenleg ezt is gátolja (ld. később). Szóval előjött a hónapokkal ezelőtti sztori, hogy nincs fejlesztés, nincsenek alap dolgok stb. Amivel teljesen egyet kell értsek, s immáron én sem tudom tovább védeni "kenyéradómat". Sajnos be kell látnom, hogy elég rosszul sült el ez az összeolvadás dolog (és ebben majd' mindenki hibás, az egykori oldal gazdáitól kezdve a mostaniig stb.). Jelenleg olyan, egy rts játékos számára alapvető dolgok sincsenek az oldalon, mint replay parser, a sokat hiányolt szűrő, normális stream doboz et cetera.

Üröm az ürömben, hogy nem elég, hogy a saját házunk táján sincs semmi sem rendben, még az sc2hu is gyengélkedik (és akkor finoman fogalmaztam), az egykor szebb napokat megélt site-ról is eltűntek a hírezők, s ezzel párhuzamosan a hasznos tartalom is (jelenleg bannercsere oldalra hajaz az egész). Szóval nincs hazája az egyszeri sztárkráftosnak (HSL-en is már 3 hét után a játékosok harmada inaktív...).

Tervben volt, hogy kicsit szüneteltetem a hírezést, és a háttérre koncentrálok, még egy utolsó erőfeszítést teszek a jó ügy érdekében (erről többekkel konzultáltam a jelenlegi SC2 szcénából is például), és megpróbálom elérni, hogy induljanak be a fejlesztések. Ebben az időhiány megakadályozott (de milyen jól sikerült a hírezés szüneteltetése, mi?!).

Ha az előbb az sc2hu-ra a "gyengélkedik" szót használtam, akkor az sc.rts.hu legutóbbi 2 hetére a "nagy nulla" jelzőt tudnám használni (merthogy nem híreztem, ergo nem volt mit olvasnotok...). Ennek sem kellene így lennie, utánpótlás is akadna talán, de addig senkit sem akarok bevonni az oldal életébe, amíg tényleg nem történnek jelentős változások, mert nem akarok még több kellemetlen pillanatot önmagamnak. Eddig sem múlt semmi rajtam, de azért csattant az ostor néha (bár jól fogadtam egy-két kivétellel).

Egy mai rts játékos oldalhoz elengedhetetlen a replay-stream-hír hármas megfelelő mértékű jelenléte, s amíg nálunk kettő gyakorlatilag hiányzik ebből, addig nem lehet várat építeni. Így jelenleg két utat látok: Az egyik az, hogy az oldal kihal. Ezen a nem túl rögös, de annál hosszadalmasabb úton ne menjünk végig, mindenkinek a fantáziájára bízom. A másik az, hogy valahogy felpörögnek a fejlesztések, lesz korrekt streamboxunk, meg rep adatbázisunk és feltöltési lehetőségünk, és ezzel párhuzamosan (pontosabban ezen fejlesztések megtörténte után) új arcok szállingóznak a rendszerbe, akik hasznos tartalmat generálnak (gyk. hírt).

Ahogy időm engedi, természetesen ezután is kapjátok tőlem a fantörpikus coverage-eket és ritkábbnál ritkább kiemelt VOD-okat, de az is biztos, hogy egy idő után bennem is kialszik a lelkesedés lángja (hú, ez beférne egy gimnáziumi irodalomkönyvbe).

Anno, kb. nyolc éve lehetett, hogy egy counter-strike.hu szerkesztő kitörölt pár hónapnyi hírt, csak mert nem értett egyet valakivel az oldal szerkesztőségében (talán deaktiválták egy hírét, már nem is emlékszem). Ilyet tőlem ne várjon senki, én maximum leteszem a lantot és abbahagyom. Egész szép keretet is adna életem elektronikus sportokhoz kapcsolódó szakaszának: '98 SC, '11 SC:BW.

Persze szebb "befejezést" is el tudnék képzelni...

avatar #10
Nem akarok elhamarkodott kijelentest tenni, de mintha a lelkesedes langja kialudt volna
avatar #9
kurazsi_SC2 2013. január 24. 48 hozzászólás 4284.
ham ham big dick
avatar #8
rákok
avatar #7
WannaB 2011. december 5. 236 hozzászólás 1535.
Válasz Pene #6. hozzászólására
félreértés ne essék, egy szóval sem mondta, hogy top pléjer. Schultz mondta, de még az is lehet, hogy tévedett. emberek vagyunk, van ilyen.

akkor a neve inkább uriQane, mintsem ahogy én írtam? (bár ez sem igazán az, amiért ez a cikk fontossá válik...)
persze hogy tévedett, de ez teszi igazán szórakoztatóvá
nem hinném, hogy magától találta ki, tuti kellett egy kis rásegítés bizonyos személytől
:xD:
Anti Global Retardator A.K.A CALEBMACI
avatar #6
Pene 2011. december 4. 7054 hozzászólás 10.
Válasz WannaB #4. hozzászólására
biccs plíz, volt már neki b- rankja is!
tök látom magam előtt, ahogy urikván májerkodik suliban és arról mesél, hogy ő a starcraft magyar bajnoka, legyőzhetetlen hős és egyben szuperharcos
félreértés ne essék, egy szóval sem mondta, hogy top pléjer. Schultz mondta, de még az is lehet, hogy tévedett. emberek vagyunk, van ilyen.

akkor a neve inkább uriQane, mintsem ahogy én írtam? (bár ez sem igazán az, amiért ez a cikk fontossá válik...)
http://techno.org/electronic-music-guide/music.swf
avatar #5
lezerrobot 2011. december 4. 81 hozzászólás 3187.
az én szememben a nyanyan fícsör kiiktatása után duplájára nőne az oldal népszerűsége
avatar #4
WannaB 2011. december 4. 236 hozzászólás 1535.
biccs plíz, volt már neki b- rankja is!
tök látom magam előtt, ahogy urikván májerkodik suliban és arról mesél, hogy ő a starcraft magyar bajnoka, legyőzhetetlen hős és egyben szuperharcos
Anti Global Retardator A.K.A CALEBMACI
avatar #3
deekin 2011. december 3. 337 hozzászólás 1143.
c+ = top kk?
life is balanced L2P @];-Ð
avatar #2
WannaB 2011. december 3. 236 hozzászólás 1535.
urikván mint top magyar, asdasdasd

Anti Global Retardator A.K.A CALEBMACI