Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Hét replayeTovább

minimap

Rain vs XiGua - TvZ@Terminus SE

Szegény ember kézzel nőz

Cikkek/Interjúk 2011. december 20. Pene 23 hozzászólás 14787 olvasás Címkék: lan Counter-Strike Magyarország WCG fegyver politika Starcraft Starcraft 2 Starcraft Brood Wars út utazás támogatás Samsung csalódás

Csalódtam. Ismét. Már két éve is arról vizionáltam, lesz SC2-es játékosunk, aki a hazai WCG kvaliról kijut a nagydöntőre. Sőt, botor módon nem is egyet, hanem mindjárt hármat képzeltem abba a szerencsés helyzetbe, hogy megmérkőzhet a világ legjobbjaival. Erre mit kapok az arcomba? Kvali nincs, játékosbázisunk meg mindössze egy fő.

És nem csak én csalódtam. Az sc2hu vonatkozó hírét (és kommentjeit) olvasgatva - úgy tűnik - másokban is kérdések hada merült fel a hazai nem szervezést illetően.

Több éve írok cikkeket a témában, eleddig nulla hivatalos reakció érkezett. Hogy ez idén ne így legyen, elébe mentem a dolgoknak, s elhatároztam, hogy autentikus forrásból dolgozom. Két lehetséges utat választhattam: vagy Hadházi Dánielt, a magyar WCG egykori(?) főszervezőjét, vagy a Samsung hazai képviseletét zaklatom. Előbbit rögtön elvetettem, látván, hogy saját oldalán sem képes válaszolni a játkosközösség(é)nek, meg az ő három évvel ezelőtti "tartalmas" válaszát már jól ismerjük Fekete Zsombor lvl up című műsorának jóvoltából vagy a HWSW-ről.


A 25. percnél kezdődik az interjú, a lényegi rész pedig 31:30-tól - a szerk.

A második opció, a felsőbb hatalom biztatóbbnak tűnt: Nem ez lett volna az első levelem a Samsungnak (és vélhetően nem is az utolsó), s csak pozitívan tudnék nyilatkozni róluk ezen a téren. Volt hogy a koreai főnökség válaszolt két napon belül(!) a WCG Adriával kapcsolatos kérdéseimre, így erősen reménykedtem, hogy ismét sikerrel járok, és végre megtudom mi is a helyzet.

Miután történetesen ugyanazok a kérdések már bennem is többször felmerültek, mint az egyszeri olvasókban, így némi módosítással átvettem breach, Damnosaurus és a többiek kérdéseit. Megérdeklődtem, hogy "mi az oka annak, hogy évek óta egyre silányabb a magyar kvalifikáció" és hogy "Magyarországnál és a magyar Samsungnál lényegesen kisebb országok és Samsung leányvállalatok évről-évre meg tudják tartani eme selejtezőket, míg itthon már fél évtizede nem történik semmi előrelépés, sőt, idén ott sem tartunk, ahol egykoron e rendezvénysorozat elkezdte".

Kováts Botond, a Samsung marketing- és PR menedzsere - anyavállalatának dolgozóihoz hasonlóan - gyorsan reagált. Megtudtam tőle, hogy a magyar WCG-t két éve nem szponzorálják már kishazánkban. Ennek okaként a negatív hazai médiavisszhang túlsúlyát, korábbi szerepléseink sikertelenségét, illetve marketingköltségeik átcsoportosítását jelölte meg. Ez utóbbi keretet inkább olyan projektekbe vezették át, mint az SOS Gyermekfalu, az árvíz- és iszapkárosultak megsegítése, Légimentők és Gyermekmentő szolgálat támogatása stb.

Hát igen, ez utóbbi két indokra - szociálisan érzékeny emberként - csak hümmögni tudtam. "Azzal is azonosulni tudok, hogy ezt olyan, a WCG-nél sokkal nemesebb célokra fordítják, mint a válaszában felsoroltak" - reagáltam újabb levelemben, illetve az is kétségtelen tényként kezelhető, hogy kiküldött csapataink és játékosaink a csoportkörökből is alig tudtak továbbjutni. Viszont megpendítettem azt a húrt, miszerint valószínűleg más országokban sem kolbászból van a kerítés, és támogatandó alapítványok és vészhelyzetek nem csak nálunk léteznek, mégis máshol erre is és kvalira is van keret, de ezen felvetéseimre már nem érkezett válasz (bár - megjegyzem - nem is vártam).

Azzal viszont erősen vitatkoznék e cikk keretein belül is, miszerint túlsúlyban lett volna a hazai negatív médiavisszhang a pozitívhoz képest. Példának okáért Barack Obama rendszeresen példálózik a GTA-val és más videojátékokkal, miközben a magyar miniszterelnökök száját még a "számítógép" szó se igen hagyja el. Míg nyugaton tiltakozó és videojáték-ellenes csoportok tucatjai szerveződnek, s rögeszmés ügyvédek harcolnak fáradhatatlanul a számítógépes játékok ellen, addig itthon ilyenről szó sincs. Természetesen minden egyes gyermekkorúként elkövetett erőszakos bűncselekménynél felmerül, hogy "biztos ez is a számítógépes lövöldözés miatt van", de ezen esetek többségének videojátékokkal való összefüggése minden bizonnyal annyira fedi a valóságot, mint amennyire a Counter-Strike stratégiai játék. De komolyan... Tegye fel a kezét az, aki tud hazai példát mondani...

Bezzeg Kínában még azt is megmondják, hogy pandát nem lehet ölni. Vagy éppen a Carmageddont és társait adják ki úgy egyes országokban, hogy csontvázak vannak az emberek helyett. Netalántán ha itthon is heti rendszerességgel érkeznének különböző tanulmányok, mint Nagy-Britanniában, amelyek azt bizonygatnák, hogy a számítógépes játékok milyen károsak, akkor megállná a helyét ez a kifogás is. De szerencsére nálunk nem akad egyik felsorolt esetre sem rendszeres példa. Habár néha felkap egy-egy bűnesetet a média, ennél több nem történik. Miért is történne, persze... Ezek fényében mindössze azt látom emögött, hogy nem találták elég hatékonynak ezt a reklámformát (netán a CSR keret tűnt kidobott pénznek?).

Letérve a marketinges vonalról, a fentiek persze eléggé nevetséges megközelítését mutatják ennek az egész problémakörnek. Sokan a számítógépet okolják ahelyett, hogy a lőfegyvereket neveznék meg, mint az erőszakos bűncselekmények tárgyi segédeszközei, illetve a szülői felügyelet és kontroll hiányát rónák fel, s nem a játékokat tennék felelőssé mindenért.

GorkyNo, de ugorjunk egyet, térjünk vissza a WCG-hez. A helyzet adott, nincs szponzorált kijutó. Mit lehet ilyenkor tenni? Ebben a nyomasztó gazdasági légkörben kevesek engedhetik meg maguknak azt a luxust, amit az egyetlen hazai indulónk, Gorky bevállalt idén: saját pénzből finanszírozta az utat. Kevesek tudják, hogy ez lehetséges, de ez a helyzet: a WCG-n minden játéknemben három versenyző indulhat egy adott országból, s ha nincs szponzor, akár a gémer maga is kipengetheti repülőjegyét és egyéb költségeit.

Gorky, a.k.a. Zentai György immáron negyedszer vesz részt nagydöntőn (Starcraft: Brood War, Command and Conquer 3 és idén Starcraft 2 szerepel a palettáján). Ezzel csúcstartó a hazai játékostársadalomban, de idén saját elmondása szerint is inkább az élmények miatt, mintsem versenyezni ment ki. Ez annak tükrében sajnálatos, hogy esport szempontból nézve ebből semmi "profitunk" nem származott, viszont megbecsülendő, mert példát mutat: ki lehet menni önerőből is. Sőt, végső soron viccesre is lehet venni az egész szituációt, és titkon reménykedni, hogy az esélytelenek nyugalmával induló Gorkyból nem lett a csúfos vereségsorozat után Erikhez hasonló e-celeb.

Ami viszont a jövő szempontjából fontos lehet, az Kováts Botond alábbi mondata:

"Nincs kizárva a visszatérés, de erről egyelőre bővebbet nem tudok mondani."

Én személy szerint sajnos már tényleg azon az állásponton vagyok, hogy nem hiszek abban, hogy belátható időn belül bármi változás is történhet a hazai kvalifikációs verseny körül. Velem ellentétben viszont az optimistábbak számára ez a mondat maga a fény az alagút végén. Arra az égető kérdésre viszont még mindig keressük a választ, amit a jelenleg legjobb SC2-es játékos, breach tett fel: Miért jó az, hogy a community teljesen ki van zárva abból, ami érte van?

Találgattuk mi persze ezt már számos cikkben eleget, de választ évek óta nem kapunk. Úgy tűnik itt már csak egyvalaki segíthet...


HD változathoz klikk ide

 

* A grafikonok adatait a CIA World Factbookja és a wcg.com szolgáltatta, a Gorkyról készült képet pedig a metropoltól szereztük.

avatar #23
chenjinyan október 12. 03:07 671 hozzászólás 557.
ugg outlet
michael kors outlet
ferragamo outlet
fitflops outlet
nike roshe run
adidas stan smith
cheap nfl jerseys
air max uk
canada goose clearance
polo ralph lauren
true religion jeans
nike factory outlet
longchamp outlet store
ugg outlet
coach outlet online
prada outlet
ray ban sunglasses
uggs classic boots
oakley sunglasses
ugg boots 70% off
coach outlet
the north face outlet
coach outlet
ray ban sunglasses
north face jackets
doudoune moncler
oakley sunglasses
birkenstock sandals
giuseppe zanotti
michael kors outlet
montblanc pens
true religion jeans
canada goose outlet
ugg boots
dior sunglasses
ugg boots
jordan 14
cheap nfl jerseys
coach outlet
nike air jordan
coach factory outlet
michael kors handbags
longchamp outlet
canada goose uk
ugg boots
versace sunglasses
ugg boots
ugg boots
cheap ugg boots
ugg boots sale
carrera sunglasses
kate spade outlet
adidas trainers uk
true religion jeans
michael kors outlet online sale
michael kors outlet clearance
uggs clearance
nike huarache
ugg boots
adidas store
cheap nhl jerseys
uggs outlet
cheap nfl jerseys
ugg boots
ugg boots
north face outlet
coach outlet
michael kors handbags
vibram fivefingers
hermes bags
ray ban sunglasses uk
cheap jordans
sac longchamp
ugg boots
polo ralph lauren
ugg outlet
ralph lauren uk
cheap jordans
adidas shoes
coach factory outlet
prada handbags
coach bags
moncler jackets
ugg boots
tory burch outlet
ugg boots
adidas yeezy
supra shoes
mont blanc pens
michael kors outlet
cheap nfl jerseys
ray ban sunglasses
ralph lauren polo shirts
hermes outlet
canada goose canada
polo ralph lauren
michael kors outlet
oakley sunglasses wholesale
nike outlet
uggs outlet
ugg australia
cheap nfl jerseys
coach outlet
ugg sale
fitflops sale clearance
christian louboutin outlet
coach factory outlet
armani sunglasses
cheap snapbacks
coach outlet
ugg boots clearance
burberry outlet
supreme outlet
cheap jordans
the north face clearance
north face outlet
oakley sunglasses
michael kors outlet
polo ralph lauren
tommy hilfiger canada
michael kors handbags
coach factory online
nike outlet
red bottom shoes
ugg clearance
air jordan retro
oakley sunglasses
moncler outlet
cheap ugg boots
true religion outlet
uggs on sale
the north face canada
ugg outlet
pandora charms
michael kors handbags
nike store
cheap jordans
uggs
cartier glasses
cheap nba jerseys
adidas yeezy
polo outlet
ralph lauren polo
uggs outlet
michael kors handbags
cheap oakley sunglasses
tory burch outlet
coach factory outlet
uggs outlet
birkenstock shoes
ralph lauren outlet
true religion jeans
oakley canada
rolex watches
polo ralph lauren
cheap uggs
uggs australia
ugg boots
ugg boots clearance
coach outlet
moncler jackets
polo ralph lauren
michael kors outlet clearance
coach outlet online
cheap mlb jerseys
ferragamo shoes
north face jackets
michael kors outlet
longchamp bags
oakley sunglasses
uggs canada
fitflops
adidas shoes
coach factory outlet
louis vuitton handbags
ugg boots
longchamp handbags
coach outlet
ugg boots
uggs clearance
canada goose canada
basketball shoes
louis vuitton
soccer jerseys
cheap jordans
christian louboutin
supreme clothing
prada outlet
fitflops sandals
ugg boots
uggs outlet
ray ban sunglasses
coach outlet
cheap nfl jerseys
uggs outlet
ugg boots outlet
christian louboutin shoes
michael kors outlet
ugg outlet
supreme uk
manolo blahnik shoes
oakley sunglasses
coach outlet online
converse shoes
fitflops sale
rolex replica watches
kate spade handbags
uggs slippers
nfl jerseys
ugg boots
ugg sale
ray ban sunglasses
ugg boots
burberry outlet
kate spade outlet
coach outlet online
adidas wings
tory burch outlet 70% off
christian louboutin
adidas nmd r1
ugg boots
mulberry bags
pandora jewelry
jordan shoes
calvin klein outlet
coach outlet 70% off
ugg outlet
chaussures christian louboutin
nike outlet
ugg slippers
hollister outlet
cheap jordan shoes
kate spade outlet store
ugg sale
michael kors handbags uk
ugg outlet
michael kors uk
polo ralph lauren outlet
under armour outlet
true religion
coach outlet online
burberry scarf
superdry clothing
ugg boots
blackhawks jersey
longchamp outlet online
ugg australia
nike trainers
fitflops sale
coach outlet online
ugg boots
prada bags
polo shirts
mont blanc pens
mlb jerseys
nike air max 90
ugg outlet
coach outlet
north face outlet
burberry outlet
michael kors handbags
ugg outlet store
jordan shoes
ugg boots
ray ban sunglasses
burberry scarf
kate spade outlet
canada goose sale
coach outlet
polo ralph lauren outlet
nike air max
adidas shoes
moncler outlet
pandora jewelry
ray ban sunglasses
nhl jerseys wholesale
christian louboutin outlet
ralph lauren polo
d&g sunglasses
cheap jordan shoes
doudoune canada goose
michael kors outlet
fitflops shoes
ugg uk
ray ban sunglasses
ugg outlet
ugg outlet
north face outlet
ugg boots on sale 70% off
ugg boots
canada goose canada
air jordan pas cher
cheap ray ban sunglasses
christian louboutin uk
canada goose canada
nike factory store
ray ban sunglasses
louis vuitton outlet
coach wallets
ugg boots
christian louboutin outlet
kate spade outlet
michael kors tote handbags
ugg boots
oakley sunglasses
moncler uk
ugg boots clearance
oakley sunglasses
new balance outlet
adidas stan smith
ugg on sale
nfl jerseys
north face uk
ray ban canada
ugg australia
ugg outlet
nike outlet store
oakley sunglasses
coach outlet
coach canada
louis vuitton outlet
jordan shoes
ugg outlet online
nike store
adidas football boots
uggs outlet
christian louboutin shoes
nike huarache
hermes outlet
red bottom heels
ugg slippers
baseball jerseys
true religion jeans
salvatore ferragamo
polo shirts
north face outlet
canada goose
hermes birkin handbags
uggs outlet
ugg boots
polo ralph lauren
nike outlet
mbt outlet
ugg australia
nike football boots
cheap jordan shoes
ralph lauren polo
oakley sunglasses
moncler jackets
burberry outlet
north face clearance
christian louboutin uk
coach factory outlet
canada goose sale
ray ban sunglasses
michael kors outlet
coach outlet
michael kors outlet 75% off
moncler jackets
ugg boots
the north face outlet
michael kors handbags
true religion jeans
adidas outlet
swarovski jewelry
nike running shoes
pandora jewelry
ray ban sunglasses outlet
nike air force 1
henrikh mkhitaryan jersey
hollister clothing
pandora rings
oakley vault
adidas trainers uk
mlb jerseys
pandora jewelry
coach outlet online
pandora jewelry
michael kors outlet
coach outlet
birkenstock outlet
coach outlet
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet clearance
adidas originals
adidas jeremy scott
uggs uk
prada sunglasses
nike blazer shoes
ugg outlet online
coach outlet
201710.12chenjinyan
avatar #21
FASZGECI 2011. december 28. 11 hozzászólás 8562.
dzsungeles_pályaszerver
avatar #20
deekin 2011. december 28. 337 hozzászólás 1137.
nyugodjon meg mindenki nemsoká lesz Buli Meccs majd gyertek dan/dan de ne most! majd fél perc múlva
life is balanced L2P @];-Ð
avatar #19
Gumikacsa 2011. december 24. 5422 hozzászólás 15.
Normalis marketinges nelkul buko az egesz, ez mar evek ota latszik. Ettol fuggetlenul nem sikerult ilyen embert szerezni. Nyilvan itt is mint az egesz orszagban megvan a szokasos bohockodas az alkalmatlan haverokkal mindenfele pozicioba lsd G-San a legjobb pelda erre.
A szponzorok hozzaallasa is ertheto akarmennyire nem tetszik, ok elvarnak valamit a penzukert cserebe es az keves h 'majd sokat gyakorlok es elindulok a versenyen amire kifizeted az utamat'.
Ezen felul a legtobb magyar scene teljesen amator modon van szervezve/mukodtetve (mar elnezest de) eleg ezen oldal mukodeset megnezni, erre en sem adnek lovet.
Gorkynak meg respect.
"Ön tényleg elhitte,hogy 20.000 dollárba kerül egy kalapács és 30.000-be egy rohadt WC deszka?"
avatar #18
Mhytos 2011. december 22. 386 hozzászólás 1017.
Elég sza a helyzet eme téren is... :siros: Viszont nyan-nyana lett a végén a movie Pene :vigyor:
avatar #17
nyihah 2011. december 22. 1147 hozzászólás 307.
Ifj. Vezekényi László megy, hogy 3.-nak is megnyerje a WCG-t?
avatar #16
Dio 2011. december 22. 260 hozzászólás 1419.
Válasz FASZGECI #13. hozzászólására
az c&c3 volt nem?
volt c&c3 -ból és w3-ból is ...
avatar #15
SIN 2011. december 20. 2161 hozzászólás 127.
Válasz Haditudosito #14. hozzászólására
Na... Hadházi Dániel egy külön mese ebben az egészben. A saját hibáit mindig másokra hárítja. Volt alkalmam vele dolgozni (BGS-en is), de senkinek nem kívánok ilyen főnököt. Anno BGS-en miatta nem tudtam elkezdeni dolgozni aztán hetekig vertem az asztalt, hogy egyáltalán fizesse ki a bérem. Odamentem bőven (értsd: egy órával) a megbeszélt időpont előtt, de nem tudtam bemenni, mert nem adta oda a staff pass-t, aztán csak elértem miután ötször lerázott és kértem, hogy hozzon egyet nekem, de csak le lettem nyan-nyanva, hogy miért nem látok neki a munkához és csak mondta a magáét, hogy takarodjak be a staff ruhatárba és pakoljam már le a cuccom, vagy inkább húzzak haza. De a biztonságiak a pass hiányában nem engedtek be, ezt nem igazán fogta fel. Másfél órával később kaptam végre egy kiállítói (azaz nem staff) karszalagot az egyik gamer magazinnál lévő ismerőseimtől (félig nekik is dolgoztam, de úgy lett megbeszélve, hogy Dániel úrtól kapok majd szervezői belépőt így ők csak rögtönöztek, mert látták, hogy nem tudok mit csinálni a helyzettel).

Nem értem, hogy ilyen retardáltaknak miért adnak engedélyt, hogy egy babazsúrnál komolyabb rendezvényt szervezzenek. Ráadásul amit a BGS-ből és WCG-ből csinált az is a vicc kategória. Azóta nem jártam magyar gamer rendezvényen.
Nem is nagyon volt azóta...
Jó persze, nem igaz így ebben a formában, de egy kicsit ironikus akartam lenni.
+1
avatar #14
Na... Hadházi Dániel egy külön mese ebben az egészben. A saját hibáit mindig másokra hárítja. Volt alkalmam vele dolgozni (BGS-en is), de senkinek nem kívánok ilyen főnököt. Anno BGS-en miatta nem tudtam elkezdeni dolgozni aztán hetekig vertem az asztalt, hogy egyáltalán fizesse ki a bérem. Odamentem bőven (értsd: egy órával) a megbeszélt időpont előtt, de nem tudtam bemenni, mert nem adta oda a staff pass-t, aztán csak elértem miután ötször lerázott és kértem, hogy hozzon egyet nekem, de csak le lettem nyan-nyanva, hogy miért nem látok neki a munkához és csak mondta a magáét, hogy takarodjak be a staff ruhatárba és pakoljam már le a cuccom, vagy inkább húzzak haza. De a biztonságiak a pass hiányában nem engedtek be, ezt nem igazán fogta fel. Másfél órával később kaptam végre egy kiállítói (azaz nem staff) karszalagot az egyik gamer magazinnál lévő ismerőseimtől (félig nekik is dolgoztam, de úgy lett megbeszélve, hogy Dániel úrtól kapok majd szervezői belépőt így ők csak rögtönöztek, mert látták, hogy nem tudok mit csinálni a helyzettel).

Nem értem, hogy ilyen retardáltaknak miért adnak engedélyt, hogy egy babazsúrnál komolyabb rendezvényt szervezzenek. Ráadásul amit a BGS-ből és WCG-ből csinált az is a vicc kategória. Azóta nem jártam magyar gamer rendezvényen.
"Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel!" - Robert Capa
avatar #13
FASZGECI 2011. december 20. 11 hozzászólás 8562.
Válasz Dio #2. hozzászólására
gorky sztem 5. alkalommal megy ki, mert volt kint w3-ból is...
az c&c3 volt nem?
avatar #12
Moderálva...
avatar #11
Moderálva...
avatar #10
sevven 2011. december 20. 1409 hozzászólás 236.
Válasz Day-Night_AbuSE #1. hozzászólására
jó cikk, örülök, hogy ennyire foglalkozol a témával.

annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy most már van annyira magas szinten az esport (főleg sc2 ben), hogy ha egyénileg jó vagy akkor simán ki tudsz menni úgy wcgre (vagy egyéb nagyobb lanra), hogy a klánod teljes egészében fizeti az utat. És akkor már csak egy kicsi szerencse kéne, dobogós helyezés és talán újból beindulna a magyar esport szekér.
csak, ugyebár nincs kiemelkedő játékosunk még mindig.... és ez a legnagyobb probléma. Hiába ment volna ki a 3 legjobb magyar sc2s idén wcgre, dobogó közelébe nem jutottak volna...
ez mindig is a japán/kínaiak piaca lesz. azoknál ez nemzeti sport. eszem megáll mikor néha nézek 1-2 embert ahogy kattint
no holds barred
avatar #9
ekim 2011. december 20. 194 hozzászólás 1774.
"Több éve írok cikkeket a témában, eleddig nulla hivatalos reakció érkezett rájuk hozzám."
??? Magyar-e vagy ???
"Ennek okaként a negatív hazai médiavisszhang túlsúlyát, korábbi szerepléseink sikertelenségét, illetve marketingköltségeik átcsoportosítását jelölte meg. "
Akkor mi a kérdés? Melyik szót nem érted? Hülyegyerekeknek kéne költőpénzt adni? Ébresztő.....
avatar #8
superr0x 2011. december 19. 260 hozzászólás 1422.
Nagyon jó cikk.
Én már kívülállóként nézem ezt az egészet.2 éve nem voltam már lanon, csak casualban játszom és ahogy elnézem a Magyar csapatokat bármely játékban, nem nagyon sziporkázunk.. KIVÉVE CSS és COD4-ben. Ebben a két játékban eléggé felerősödtünk, de pl a CS1.6 nem az igazi már. Fifa is teljesen leépült. SC2ben vannak jó játékosaink de ahogy néztem egy átlagos nemzetközi lan coveraget, hullottunk.
Nagyon már nem érzem azt, hogy itthon Magyar cégek beállnának az esport mögé, tekintve a hazai gazdasági helyzetet (mivel dolgozó ember vagyok látom,hogy mire kell költenie egy cégnek és milyen nadrágszíj húzogatást kell csinálni a túléléshez.)
Kivi vagyok mennyi pénzből ment ki Gorky (félre értés ne essék, tökre nem érdekel, hogy honnan, miből), hátha egy csapat/játékos kap az alkalmon és szerez valami szponzort és feltápolja magát a kov WCG-re.
avatar #7
Pene 2011. december 19. 7054 hozzászólás 10.
Válasz Dio #2. hozzászólására
gorky sztem 5. alkalommal megy ki, mert volt kint w3-ból is...
hű, most hogy mondod, lehet.
http://techno.org/electronic-music-guide/music.swf
avatar #6
Itelethozo 2011. december 19. 627 hozzászólás 607.
Szánalmas tetű WCG banda! Saját zsebüket tömik.. Felsőbb hatalom mi? Any**!!:oO:
NOMEN EST OMEN
avatar #5
shaddam 2011. december 19. 906 hozzászólás 407.
Érdekes kérdés a média.Abban a WCG Vezekényi Lacikán keresztül jelenik meg, közben az eredménytelen magyar focira 20 milliárd megy el a jelenlegi gazdasági helyzetben...
Ennek az összegnek a töredéke elég lenne hogy épkézláb módon indulhassunk mind a WCG-n, mind más bajnokságokon.
"When the battlefield is under total control, war becomes routine." Solid Snake
avatar #4
dom1n4torr 2011. december 19. 102 hozzászólás 2814.
Válasz Day-Night_AbuSE #1. hozzászólására
jó cikk, örülök, hogy ennyire foglalkozol a témával.

annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy most már van annyira magas szinten az esport (főleg sc2 ben), hogy ha egyénileg jó vagy akkor simán ki tudsz menni úgy wcgre (vagy egyéb nagyobb lanra), hogy a klánod teljes egészében fizeti az utat. És akkor már csak egy kicsi szerencse kéne, dobogós helyezés és talán újból beindulna a magyar esport szekér.
csak, ugyebár nincs kiemelkedő játékosunk még mindig.... és ez a legnagyobb probléma. Hiába ment volna ki a 3 legjobb magyar sc2s idén wcgre, dobogó közelébe nem jutottak volna...
orly? Stunterr, Breach szerintem elég jók!!
Szép nem vagy,hülye ne legyél!
avatar #3
KristofER20 2011. december 19. 291 hozzászólás 1286.
Válasz Dio #2. hozzászólására
gorky sztem 5. alkalommal megy ki, mert volt kint w3-ból is...
Nem baj, a lényeg hogy még Magyar megye 2 is van, szponzorokkal!
avatar #2
Dio 2011. december 19. 260 hozzászólás 1419.
gorky sztem 5. alkalommal megy ki, mert volt kint w3-ból is...
avatar #1
jó cikk, örülök, hogy ennyire foglalkozol a témával.

annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy most már van annyira magas szinten az esport (főleg sc2 ben), hogy ha egyénileg jó vagy akkor simán ki tudsz menni úgy wcgre (vagy egyéb nagyobb lanra), hogy a klánod teljes egészében fizeti az utat. És akkor már csak egy kicsi szerencse kéne, dobogós helyezés és talán újból beindulna a magyar esport szekér.
csak, ugyebár nincs kiemelkedő játékosunk még mindig.... és ez a legnagyobb probléma. Hiába ment volna ki a 3 legjobb magyar sc2s idén wcgre, dobogó közelébe nem jutottak volna...