Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Hét replayeTovább

minimap

Rain vs XiGua - TvZ@Terminus SE

Aliens: Colonial Marines játékteszt

Médialesen 2013. március 18. IMPHUN 7 hozzászólás 8638 olvasás Címkék: Steam Community OGC OGC WebShop teszt

Aliens: Colonial Marines játékteszt

Az alien fanok nagyon várták a Colonial Marine-t, ami hivatalos kiegészítése a Ripley quadrológia filmeknek és a könyveknek (4 alap könyv, és az Idegenek a Földön). Viszont a hype felülmúlta a játékot és a közösség, illetve a szaklapok iszonyúan lehúzták, de miért!?

A Történet!

Ellen Ripley halála után 14 héttel vagyunk. Hicks tizedes által kiküldött segélyhívás az Acheron-ra (A,K,A:LV 426-ra) zargatja a Shephora nevű kolóniai tengerészgyalogosokkal megpakolt hadihajót. Az első megálló a bolygó előtt a U.S.S Sullaco, mely Ripley-t és csapatát vitte az LV-426-ra. Természetesen ez is tele van sok-sok Xenomorfal, de még mást is találnak. Valaki kísérleti telepnek használta a hajót az utasai eltávozása után.... Noh igen, itt tényleg érdekesnek ígérkezik a story, mert a Sullaco sorsáról semmilyen információnk nem volt eddig. A játékban a kezdeti célunk az, hogy kiderítsük mi történt a Sullaco legénységével, ezért át kell menni magára a Sullacora. De mi a manó!? Hogy kerültek oda Alienek és Wayland Yutani katonák? Igen, nem csak Xeno ellenfeleink, hanem emberi célpontjaink is lesznek, de erre is egy kis idő után magyarázatot kapunk...

Morfok, Morfok, Xenomorfok!

Igen, újra Xenomorfok lesznek az ellenfeleink. Kicsik, nagyon robbanékonyak és savasak, de ez mind semmi ugyanis olyan buták, hogy az arctámadót is magukra akarnák rakni... Az ígért taktikázás és a rémisztgetésük nagyon elmaradt a várt szinttől, de nem hogy elmaradt, egyenesen visít a játék, hogy itt meg fognak rémiszteni, vagyis próbálnak.

Íme egy szituáció: Lent vagyunk a csatornában felszerelésünk nincsen, és hirtelen egy széles kereszteződéshez érünk ami elég nagy egy nagyobb méretű Aliennek. Oké, mondom magamban, itt furni kell... és igazam is lett. Egy fél emelet magas Alien mászott elő, hogy ő most el fog engem kapni.... hát kérem ez MI!?

Fegyverek és moddolás

Oké, én itt lenyomtam egy Double Facepalmot a következő miatt. A játék tartalmaz egy rang rendszert, amivel hozzájuthatunk a különböző fegyverek modjaihoz. Ez egy hatalmas újítás akart lenni a fejlesztők részéről, de eddig az összes Alien játék meg volt kiegészítők nélkül, de ez most mégis kapott. De miért?

Meglátásom szerint tök felesleges, és ami időt erre rászántak a fejlesztők, azt mondjuk rovarirtásra (BUG) fordíthatták volna. Pozitívum viszont a fegyverek hangja, ugyanis amit a filmből megismerhettünk fegyverzajt, azok egy az egyben ugyanazok, mint a moziban voltak. Meg kell jegyezni, hogy nemcsak egy fegyverünk van, hanem teljes arzenál áll rendelkezésre, amit a B betűt lenyomva tudunk elővenni. Shotgunt, pisztolyt, smgt és félautomata fegyvereket használhatunk. Viszont a fegyverek úgymond moddolásához használnunk kell a néha életmentő menekülő gombot (ESC), és ott az Arzenal Upgrade-nél kell kiválasztanunk azokat a dolgokat amiket, szeretnénk a fegyverünkre fölrakni, vagy fel épp akarunk oldani.

Minden rosszban van valami jó

A fejlesztők ügyeltek az Alien kettőben látott helyszínek játékbeli megjelenítésére, és a Ripley csapat fegyvereinek a lemásolására, de! DEEE!!! Van egy-két számunkra értehetelen zavar a történetben. Mondjuk Apone őrmester fegyvere mi a Szent Arctámadót keres a településen mikor az Őrmester a terra formáló berendezésben esett el? Ez így nem logikus... Ettől és ilyenektől eltekintve a feeling visszaadja azt, amit a kolóniából láttunk a filmben. Van egy-egy hangulatos pálya is ami úgy ahogy, de elviselhető. De a valahogy nincs egyensúlyban a rosszal, ezt egy kicsit taglalom, hogy miért is.

Multiplayer Mó.. khm..ka

A Multiplayer része a játéknak a legrosszabb multi, amit eddig látott a világ. A Matchmaking  a Modern Warfare 2-ben megismert rendszeren alapszik. Ha kiválasztjuk a Hostot és ő játék közben netalántán kilép, akkor így jártunk. De ami ezen is túltesz, hogy ha a játékba rakott szintlépésekkel a Marine oldalt föltápoljuk, az Alieneknek nincs semmi esélye. Ezáltal az egyensúly a tengerészgyalogosok oldalának kedvez, ami nem kicsit pofátlanság.

Az Alien hordáról egy csöppet: Három játszható variációnk van. Az egyik a Warrior, a sima Alien a filmből, ami képes a falra mászni (nem csodálom, egy ilyen bukás után)  a farkával csapkodni, és a karmaival kettétépni az ellent. Aztán ott a savas köpetű spitter, ami kicsivel magasabb a társainál, zöldesebb árnyalatú. Ő felel a távolsági hadviselésért. Aztán a Lurker, aki a "gyorsan odacsapok majd elfutok sziszegve", valamint a "földre ledöntő" taktikáért felel.

Míg a tengerészgyalogosoknál a fegyvereket upgradelhetjük, addig az Alien kollégáknál a különböző támadásokat tudjuk fejleszteni. Ilyen például a Quick Strike (gyors karmolászás), vagy a Heavy Strike (a leadok egy akkora sallert, hogy azt sem tudod hirtelen fiú-e vagy lány); továbbá ott vannak a különböző mutációk, amikkel erősíteni tudjuk sebzésálló képességeinket, sebességünket, vagy támadási gyorsaságunkat. Van egy extra vonal is a fejlődésben, a Fatality ág, amivel minden Alienünk egyedi kivégzési módszert kaphat.

Multipayer pályák
Számos pályánk van, amivel örvendeztetni akartak minket, de ez sem jött össze. A Pályák repetatívak, ezáltal könnyen kiismerhetőek és cseppet unalmasak lettek. Több szót nem is pazarolnék rájuk, inkább a 4 féle játékmódról értekezem.
Escape: Ez egy 4 Player vs 4 Player mód, amiben a feladatunk az, hogy a pálya végére jussunk a 4 vagy kevesebb tengerészgyalogossal. Természetesen a Xeno dolga az, hogy ezt megakadályozza. Ez a játékmód leginkább a Valve által pátyolgatott Left 4 Dead játékmódjához hasonlít. Ebből a játékmódból csak 2 pálya van eddig és tengerészgyalogos részről egyszerűen teljesíthetőek.
Team Deathmatch: Ez az a játékmód, amit nem kell magyarázni. Röviden két csapat harcol egymás ellen az utolsó "emberig/alienig" a győzelemért.
Survivor: Ez okozta a legnagyobb csalódást nekem. Ugyanis ez is PVP alapú lett. Ahelyett, hogy az első AVP-ből ismert Xenomorf AI támadásokat kellene visszavernünk, egymás ellen kell harcolnunk...
Extermination: A játékmód leginkább a Battlefield 3 Rush módjához, és a régi Delta Force Black Hawk Down king of the hillhez hasonlít. Itt is pvp alap van, a tengerészgyalogosok feladata a Xeno tojásokat elektromos úton likvidáló berendezéseket kell úgy aktiválnunk, hogy a közelében vagyunk. Az Alieneknek a feladata ezek elpusztítása, és megakadályozása.

GRAFIKA!

A közösségnél itt borult ki a harci bili. A Grafika a demóban látottakhozhoz képest kettőt hátralépett és úgy arcon vágta magát, hogy azt fájdalmas volt nézni. A Teljes játékban látott grafika, maximum egy Battlefield 2 tupírozott kiadása lenne. A hangulatot adó fények, árnyékok teljes mértékben eltűntek a végtermékből.

A legnagyobb baj, hogy nincsen DirectX 10-s támogatás, és a játékunk alapjáraton DirectX 9-en üzemel. Ez az egyik, ami a közösség szemöldökének radikális felhúzását eredményezte. Illetve az a rész, amikor az úgy nevezett ALAMO pontot ostromolják a kedvenc háziállataink (ez a kijelentés, nem teljesen igaz, mert intelligenciával bírnak). Szóval a nagy ostrom helyett egy elszigetelt buta Alien rohamot kaptunk a nyakunkba, tehát nem azt a feelinget, amit a sarokbaszorított tengerészgyalogosok látványa, és küzdelme adott volna.

Mit hozhat a jövő?

Személyes véleményem szerint az Aliens: Colonial Marines jövője kétségtelenül zsákutca. A Gearbox marketingesei sokkal jobban melléfogtak, mint anno az EA/Bioware marketing osztálya a Mass Effect 3 esetén. Az egy dolog, hogy a minőség az jó, de a sztori vége rossz. Az, hogy a demóként bemutatott játék egyáltalán nem hasonlít a végtermékre, az enyhén szólva is csalás, amivel tisztességtelenül szereztek profitot. Nem csodálkoznék azon, ha valaki fogyasztóvédelemnél (vagy ennek alternatívájánál) felnyomná őket. Hiába a nem túl régen kiadott javítás, ez sem mentheti meg a játékot.

Pontozás 3/10

Pozitív dolgok:
- Welcome to Headly's Hope population 150 Have a Nice day

Negatív dolgok:
- BUG'S BUG'S - Kiábrándító végeredmény  - Rossz multiplayer  

A tesztünket a Play On Magyarország Kft. támogatta!

Neked is csalódás az Aliens: Colonial Marines?
Igen
Csaba005 Mooka-Miki Reaper_
jaffa csaszix bzsolt
nuqu Konigstiger SE7EN
Nem
davidoff repulogenya Cadaverass
Akkrann
Talán
EnforcerHUN BoughtenComet
avatar #7
kiyoumins 2016. január 26. 154 hozzászólás 2093.
christian louboutin, hollister clothing store, uggs on sale, michael kors outlet, coach outlet, asics running shoes, oakley sunglasses cheap, uggs outlet, ipad air cases, lululemon, true religion jeans, jerseys, louis vuitton bags, ralph lauren outlet, vans outlet, louboutin uk, uggs outlet, montre femme, moncler, true religion jeans, doudoune canada goose, jordan xx9, iphone 6 case, converse shoes, chanel handbags, reebok outlet, beats headphones, vans scarpe, iphone 6 plus case, louis vuitton handbags, longchamp outlet online, cheap oakley sunglasses, air max, hermes belt, michael kors outlet online sale, ugg soldes, moncler, nike free run, sac guess, hogan outlet, ghd straighteners, jordans, louis vuitton outlet stores, christian louboutin outlet, north face outlet, tiffany and co, louboutin pas cher, nike roshe run uk, air max, gucci outlet, michael kors bags, toms shoes, cheap ugg boots outlet, lululemon outlet, bottes ugg pas cher, thomas sabo, www.michaelkors-outlet-store.us.com, iphone 6s plus cases, ghd hair straighteners, ralph lauren, iphone 5c cases, michael kors, nike roshe run, hermes handbags, nike blazer pas cher, oakley sunglasses cheap, nike free run, canada goose, nike free run pas cher, bottes ugg pas cher, canada goose pas cher, nfl jerseys, jordans for sale, doudoune moncler, ray ban pas cher, polo ralph lauren outlet online, doke gabbana outlet, uggs, rolex replica watches, ray ban, coach outlet online, barbour jackets, nike free, ugg outlet, nike shoes, moncler, christian louboutin, uggs, burberry handbags, ugg boots, nike roshe, doke & gabbana, burberry, sac longchamp pas cher, ferragamo belts, hogan, replica rolex, oakley vault, longchamp bags, wedding dresses uk, rolex watches, iphone 6s cases, louis vuitton handbags, canada goose, canada goose, oakley sale, ugg, north face uk, nike air max, michael kors, cheap nike shoes, louboutin outlet, ralph lauren pas cher, michael kors outlet canada, kate spade, cheap uggs, baseball bats, louboutin, jordan 5, mont blanc pens, louboutin, abercrombie and fitch, longchamp bags, longchamp outlet online, vans, air max 2015, michael kors handbags, burberry outlet, uggs canada, longchamp bags, michael kors bags, ugg australia, mulberry bags, reebok shoes, hollister canada, mcm handbags, hollister, louis vuitton, north face outlet, louis vuitton, mulberry, air max, supra shoes, rolex watches, nike air max 2015, rolex replica, sac vanessa bruno, nike air force, michael kors outlet online sale, soccer shoes, michael kors, louis vuitton outlet, ugg pas cher, vans pas cher, ray ban, michael kors handbags, cheap ugg boots, pandora charms, burberry, hollister clothing, michaelkors-outlet-store, hollister pas cher, barbour, iphone 6 cases, scarpe hogan, ralph lauren polo, air max, air jordan 11,
avatar #6
bzsolt 2013. március 10. 160 hozzászólás 2033.
Válasz bzsolt #5. hozzászólására
Klántársaimnak, barátaimnak már elmondtam, hogy ez biza a 2013-as év eddig legnagyobb csalódása játékban. Nem csak a grafika, hanem a történet is. Nekem komolyan az jutott eszembe, hogy a készítők még arra sem szántak egy délutánt, hogy megnézzék a filmet? Eleve nem értem, hogy 14 héttel járunk Ripley halála után, akkor hogy láthatunk a játékban ismerős arcot (direkt próbálok nem spoilerezni)? Imp már említette a fegyvereket melyeket tényleg olyan helyen találunk meg ahol nem kellene lenniük. Mit keres a Sulaco még az LV426-nál? Hiszen Ripley-ék elrajzottak vele és nem messze a börtön bolygónál mentőkabinban hagyták el. Persze tényleg vannak benne hangulatos dolgok és ha sok mindent, de tényleg sok mindent elnézünk a játéknak, akkor még itt-ott élvezni is lehet. De alapjaiban rossz lett a játék és én személy szerint becsapva érzem magam, mert ennek nem ilyennek kellett volna lennie!

Végezetül egy link, amelyen az általam összeollózott játékot lehet meghesszelni. Vigyázat, van benne spojler tartalom is, mivel igyekeztem a single részt teljesen felkarolni benne.

http://www.youtube.com/watch?v=_lUbxAcAGF0

(Hogy lehet normálisan linkelni ebben a fórumban?)
Újabb kis klipp a játékból. a másik is itt érhető már csak el, ami az előző hozzászólásban szerepelt.

http://www.youtube.com/watch?v=DFrI3uyhFvo
avatar #5
bzsolt 2013. február 22. 160 hozzászólás 2033.
Klántársaimnak, barátaimnak már elmondtam, hogy ez biza a 2013-as év eddig legnagyobb csalódása játékban. Nem csak a grafika, hanem a történet is. Nekem komolyan az jutott eszembe, hogy a készítők még arra sem szántak egy délutánt, hogy megnézzék a filmet? Eleve nem értem, hogy 14 héttel járunk Ripley halála után, akkor hogy láthatunk a játékban ismerős arcot (direkt próbálok nem spoilerezni)? Imp már említette a fegyvereket melyeket tényleg olyan helyen találunk meg ahol nem kellene lenniük. Mit keres a Sulaco még az LV426-nál? Hiszen Ripley-ék elrajzottak vele és nem messze a börtön bolygónál mentőkabinban hagyták el. Persze tényleg vannak benne hangulatos dolgok és ha sok mindent, de tényleg sok mindent elnézünk a játéknak, akkor még itt-ott élvezni is lehet. De alapjaiban rossz lett a játék és én személy szerint becsapva érzem magam, mert ennek nem ilyennek kellett volna lennie!

Végezetül egy link, amelyen az általam összeollózott játékot lehet meghesszelni. Vigyázat, van benne spojler tartalom is, mivel igyekeztem a single részt teljesen felkarolni benne.

http://www.youtube.com/watch?v=_lUbxAcAGF0

(Hogy lehet normálisan linkelni ebben a fórumban?)
avatar #4
Csaba005 2013. február 20. 80 hozzászólás 3193.
Hát igen, a bemutatott anyag láttán én is vártam a játékot és elgondolkoztam rajta h be kéne szerezni, de még jó h nem tettem.
Nagyon vártam, de valóban kiábrándító lett.
avatar #3
GonzoHun 2013. február 19. 59 hozzászólás 3831.
Jó kis értékelés! :) Kötelező XD

http://www.youtube.com/watch?v=F0R2mIvd_VY
avatar #2
Konigstiger 2013. február 19. 522 hozzászólás 745.
Válasz shaddam #1. hozzászólására
Nos mint olyan alien rajongóként akinek vhs-en, meg azóta már blu rayen is megvannak a művek, sőt az AVP 2000 classic óta játékok is... muszáj lesz ezt is valami leárazáskor zsebre vágni. Annyira nem lehet rossz hogy egy pizza árát ne érje meg.Mondjuk már nem gondolkozok hogy milyen jó lenne egy wiiu a motion sensor miatt...
Pont tegnap olvastam hogy egy tesztelő szerint a Wii U-s verzió még a többit is alulmúlja, annyira tré.
avatar #1
shaddam 2013. február 18. 906 hozzászólás 406.
Nos mint olyan alien rajongóként akinek vhs-en, meg azóta már blu rayen is megvannak a művek, sőt az AVP 2000 classic óta játékok is... muszáj lesz ezt is valami leárazáskor zsebre vágni. Annyira nem lehet rossz hogy egy pizza árát ne érje meg.Mondjuk már nem gondolkozok hogy milyen jó lenne egy wiiu a motion sensor miatt...
"When the battlefield is under total control, war becomes routine." Solid Snake