Korábban egy fórum topikból hírtelen vezérelt ötletként elkezdtük összeszedni a CS-s játékosok "néveredetét", ezt szeretnénk most kirejeszteni globálissá! A Te nicked hogy jött?
Úgy döntöttem nyitok külön topicot vodoknak amiket nézek. Azokat fogom iderakni amiket megnéztem, de nem illik jó meccsek topicba
Valor showmatchet néztem, Baby és White_ra között. Tossgirl után (akit én nem tartok igazi rendes progamernek, díszmadár, van lány is, de jó lehet mutogatni, amúgy mindenki elpicsázza a kis aranyost ) most egy olyan játékos játszik Koreát képviselve aki azt hiszem (legalabbis tvp-ben) igen erõs játékos. GomTV 3. szezonban (mostani) külön kiemeltem hogy nagyon szépen dropship harassolos játékkal játszott. White_ra a másik oldalról, talán egyik legstabilabban teljesitõ nonkorean (már amennyire én figyelem), A rankot ért el talán több szezonban is iccupon, nemigen vagyok tisztában hogy melyik muja milyen, de sztem pvt-je nem gyenge.
Game 1 @ Destination
++ SPOILER ++
P 1 gate robo reaverre megy, t pedig siege exp fallal, azért proxyt megnézi nehogy meglepetés érje. P próbál reaver+2 zela shuttleval és goonokkal támadni, de progamer deffen nem tud áttörni, reavert is elveszíti. Érzi hogy nem szabad dupla nexelnie, mert bajban lehet, nem is teszi, baby közben dropshipre megy szokásához híven. Innentõl szegény protoss csak pislog hogy mi történik, nem egészen ilyesmihez van hozzászokva, mondhatni olyan érzést kelt mint amikor mondjuk egy B játékos játszik D ellen. T már 3 basebol tolja, P 2-bõl, probe is alig van már úgy megcsappant, aztán feladja harcot
Game 2 @ Neo Medusa
++ SPOILER ++
Protoss 2 gate dupla exp közben egybõl arbira megy, közben azért egy dt-t húz, hogy lássa mikor foglalja el terran az elöl levõ expet. T fal siege backexp, majd sp mellett húz egy wriathet, turit nem is vesz helyette acat. P tudja (sejti) hogy itt dropra kell figyelni, próbál is helyezkedni, de mégis átjut terran elég simán. Innentõl arról szól a játék hogy próbál jókor jó helyen védekezni protoss, de nagyon nem akar összejönni neki, baby közben kiexpelte 2-at is, sõt már 4. base is fut neki. White_ra probál expelni még egyet, de szemmel láthatóan hatalmas bajban van, 2x is kénytelen stasist harassoló vultokra rakni, hogy probja ne halljon túl sok. Baby kijön mass vulttal zelotot ölni, közben megy egy recall 4. basere, de terran megindul es voltaképp 1a2a-val beveri, mert p-nek már semmi unitja sincs ekkor.
Game 3 @ Heartbreak Ridge
++ SPOILER ++
Erre a meccsre nem volt szükség
Saját vélemény
++ SPOILER ++
Hihetetlen milyen szintkülönbség van köztük, pedig ez a protoss valószínûleg mindannyiunkat rongyosra verne, itt meg olyan az egész meccs, mintha sneci játszana Flessel. Én személy szerint örülök neki hogy ennyivel jobb volt, és nem azért mert terran. Baby mindenre figyel, gyorsan reagál, okosan játszik, másik viszont nem tud sok fele figyelni, pl ahogy reavert 2x is beöleti, és eleve azt se tudja mi van.
Megnéztem Valorból Strelok vs Fenixet is, hát nem ajánlom megnézésre.
++ SPOILER ++
Map colosseum, p pylon után derít, harassolja supply építõ scv-t, strelok raxot rak gyorsan falba, erre gázlopás. P powergoon, terran próbál bunker rusht, de elobb jon ki goon, még csak probeokat se kell ráhúzni építõ scvre, utána nekiesik falnak mint Tót az anyjának, t összes scv-je meghal a szervízmunkálatókba, így a kint épülõ proxy akármit már nem is tudja felhasználni. Borzalom meccs.
p fe, terran catchup fe, majd sablon 2 fac 1 sp harass gamestyle, de még dropship elõtt jó timinggal megöli épülõ 3. baset, amit cancelolni kénytelen reach. utána harassolás dropshippel, közben exp mindkét részrõl, és arbi tekk. 4. baset is meg tudja ölni terran ezzel mégjobban késleltetve protosst, viszont közben épül 5. base is, ami így 4-re degradalódik, viszont arbik tûkön ülve várják, hogy recallozhassanak
++ SPOILER ++
Meg is történik, elsõ recallal megszerzi elõnyt p, másodikat aknára hívja, de így is megöli azért armoryt. Terran igyekszik ráncbaszedni magát
++ SPOILER ++
De nem sikerül, innen simán nyer protoss
ekezettel iras annyira lelassit hogy inkabb kihagyom... sry :/
skyline vs jaedong @ outsider
hopp, most latom ez nem is skyline, csak a sapkaja megtevesztett, ha minden igaz light[alive]
[spoiler]
2 rax bunker rush scv allin t reszrol, 12 hatch pool gaz zerg reszrol, z siman (azert bunker majdnem kesz lett) fogja, majd counter mass lingel, amit terran fog siman, es marine medic + 2 fb csapattal megtamadja zerget, ahol 2 sunken es par ling fogadja, spire mar kozel all evolucioja csucsahoz
[spoiler]terran atjut rajta, es nyer[/spoiler][/spoile
[spoiler]t 1 rax rine fe, majd 2 rax gaz aca ebay, z pedig 12 hatch pool gaz 2 hatch fast spire, kozben mass ling.
[spoiler]mass linggel komoly zavarokat okoz, majd mutaval be is veri[/spoiler][/spoiler]
[spoiler]p 1 gate zela, majd ob, exp, terran 1 fac exp, facbol vultokat vesz es minet.
1 facra sp-t vesz es vult droppal probalkozik, eloszor backexpet, de oda meg nem telepult p, majd kerulve mainre dobja, es aknaval berobban jopar probe. p dropra droppal valaszol, es 2 shuttles csomagot helyez el terran expen, amit el is bukik, leta tudvan hogy nincs shuttle tankot droppol a mar kesz p backexpre, es pont ki is tudja loni nexet. kozben protoss expel jobb le is, ott is probalkozik harassal leta, 1 ds-t beleolet canonba, viszont vulttal ol parat mellette. megsokasodik terran, kivonul jobb alulra indul. p nem akar harcolni helyette inkabb countereli maint, ahol meg nincs tul sok unitja letanak
[spoiler]de kliff segitsegevel, es a kozben hazaindulo csapatokkal siman fogja, 2 tankkal kilovi jobb also expet, kozben droppolja megint backxpet, majd megindul main fele es gg[/spoiler][/spoiler]
[spoiler]t 1 fac expre keszul, p powergoon, de ugy hogy elotte 1 zelat huz, ezert t vultot vesz eloszor majd elfalazza magat. p utana dt dropra megy, es mass expel. egy viszonylag hosszu jatek alakul ki belole, ahol p elonyben van
[spoiler]es nyer is[/spoiler][/spoiler]
http://www.youtube.com/watch?v=3O47rFexRd4
[z] ZerO < Outlier > [z] hyvaa
12 hatch vs 9 pool fast techre egy erdekes a szokasostol eltero valasz, en legalabbis meg nem lattam ilyet, zergeknek sztem kotelezo
lenyűgöző ahogy tank nélkül, csak siege fejlesztéssel megvédted a bázist megtanítasz erre a fortélyra ok létszives ne haragd amit az üzi falakon oszkár bácsi írt (ő a szomszéd pont hozott tojás amíg anyut raktam tisztába)
úgy éreztem ez már nem fér bele a jó meccsek topicba de nagyon jó ezért muszáj kitennem ideitt a helyet ebben a nem olyan jó meccsek de azért nézhető topicksban úgy gondólom MECCS
[url=http://www.youtube.com/watch?v=Va84Vaf1ZHY]baby vs leta[/url]
nem egészen értettem a végét
[spoiler]minek rakott leta 42314361345 portot amibõl csomó ideig nem vett wraithet?[/spoiler]
http://www.youtube.com/watch?v=eL3XJSLyt48
Light [t] vs [p] Stork @ Triathlon
[spoiler]Stork early carrire megy (elejen huz egy corsot deritesre), amit 3 basebol 3sp wraithel probal fogni terran[/spoiler]
http://www.youtube.com/watch?v=PbemM5Vkr9g&feature=grec_index
ismerõs valakinek ez a game? és ha igen akkor mikori lehet, mert kurva balfasz mindkettõ:D
ez mi? én is el tudom így kapni, de baszdmeg ennek timing van a fejében? pontosan akkor rakja ki az scv csapdát amire kész lesz?! akurvaistenfaszát
meg utána is 1scvvel feltartóztatja mineralon át az is milyen és leszedi a pylont révernél baszdmeg marineval, pedig az a réver is tuti majdnem kész volt már. GYAAAAA
kemény ez a gyerek
EZ MÁR PROFIZMUS
pont ezen agyaltam én is, de flashnek elsõ dolga lett volna felmenni a mainjére és onnan már bukja a zerg.. azért halt csak meg, mert a lurkok miatt ezernyit stimelt, ha csak lingje van, akkor meg se tudta volna ölni és lebukja a picsába a mainjét
szerintem nem kellett volna védekezni soulkey-nek. betámad, leviszi a kinti scant, t 1 base, zerg meg meg a rampon megtartja a mainjét és ottvan az expje jobb fent.